λικά
- 150 γρ. κάσιους ή αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- αλάτι
Υλικά για επικάλυψη:
- 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό και βάζουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τα κάσιους και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το σιρόπι αγαύης , το φιστίκι Αιγίνης, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε πολύ καλά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχει πάρει κρεμώδη υφή.
2)Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για ξυλάκι παγωτό και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
3)Βουτάμε κάθε ξυλάκι μες τη σοκολάτα ή καλυπτουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Ακουμπάμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε όσο είναι η σοκολάτα ρευστή με φιστίκι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα και τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη.
4)Αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου πριν καταναλώσουμε.
www.madameginger.com
