Από τη στιγμή που απενοχοποιήθηκε το αυγό, μπορεί κανείς να απολαύσει οποιαδήποτε συνταγή το περιλαμβάνει χωρίς να φοβάται για χοληστερόλη. Το σημερινό πιάτο γίνεται εύκολα, γρήγορα και έχει ελάχιστες θερμίδες.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Yλικά
• 500g πατάτες, κομμένες σε κύβους
• 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη θρυμματισμένη ρίγανη
• 200g μικρά μανιτάρια
• 4 αυγά
Οδηγίες
• Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με λάδι, πασπαλίζουμε από πάνω τη ρίγανη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
• Ψήνουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρις ότου οι πατάτες ροδίσουν και γίνουν τρυφερές.
• Βγάζουμε το ταψί, κάνουμε τέσσερα κενά ανάμεσα στα λαχανικά σπάμε ένα αυγό σε κάθε κενό. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως ακριβώς τα θέλουμε.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 218
Πρωτεΐνες: 11g
Υδατάνθρακες: 22g
Λιπαρά: 10g
Κορεσμένα: 2g
Ινες: 2g
Ζάχαρη: 1g
Aλάτι: 0,24g