ΑρχικήΠρόσφατες ΑναρτήσειςΓιατί έχεις φούσκωμα και τι να φας για επίπεδη κοιλιά:

Γιατί έχεις φούσκωμα και τι να φας για επίπεδη κοιλιά:

Δεν θα ασχοληθούμε με τις μέρες που νιώθεις «παχουλή», αλλαγή που συνήθως είναι στο μυαλό σου και όχι πραγματικά στο σώμα σου. Οι μέρες όμως που νιώθεις φουσκωμένη, από την άλλη πλευρά, είναι ένα ρεαλιστικό πρόβλημα και το ζητούμενο flat στομάχι «πάει περίπατο».

Αν στη διάρκεια της ημέρας η κοιλιά σου πρήζεται και αναγκάζεσαι να ξεκουμπώσεις το παντελόνι ή τη ζώνη σου ή αν το πρωί ξυπνάς κανονική και το βράδυ είσαι σαν πέντε μηνών έγκυος, το πρόβλημά σου πιθανότατα έχει όνομα.

Η αντιδραστική ή χρόνια διάταση της κοιλιάς μπορεί να κρύβει από κάτω ένα εντελώς flat στομάχι, για να μην αναφέρουμε τον πόνο και τη δυσφορία που σου προκαλεί ή την πιθανότητα να προκαλέσει βλάβες στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Στους παράγοντες που πυροδοτούν το φούσκωμα συμπεριλαμβάνονται οι ορμόνες, η ευαισθησία σε ορισμένους υδατάνθρακες, τα μη ισορροπημένα βακτήρια του εντέρου και συνήθειες όπως να τρως γρήγορα, να μασάς τσίχλα και να πίνεις με καλαμάκι.

Το κοινό στοιχείο όλων των παραπάνω καταστάσεων είναι πως το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και επιλογές.

Ζεις με τρελούς ρυθμούς

Ένα σύνθετο δίκτυο νεύρων και νευρικών συνδέσεων ενώνει τον εγκέφαλο και την κοιλιά σου – γι’ αυτό και μετά από μερικές μέρες όλο άγχος πολλές γυναίκες ανυπομονούν να γυρίσουν στο σπίτι τους και να φορέσουν πιζάμες ή μια άνετη φόρμα που δεν θα σφίγγει την κοιλιά τους.

Abs Diet: το πλήρες πρόγραμμα για επίπεδη κοιλιά

Τροφές για επίπεδη κοιλιά

Ψωμί σικάλεως με προζύμι: Το ψωμί αυτό είναι ένα χορταστικό comfort food που περιέχει άφθονες φυτικές ίνες που απελευθερώνουν αργά ενέργεια και βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σου. Με τη σειρά του, το σταθερό σάκχαρο συμβάλει στη σταθεροποίηση της διάθεσής σου.

Δεύτερη Εβδομάδα

Τυρί cottage ή κοτόπουλο: Είναι και τα δύο πλούσια στο αμινοξύ τρυπτοφάνη. Ο εγκέφαλός σου χρησιμοποιεί την τρυπτοφάνη για να δημιουργήσει χημικά «καλής διάθεσης», τα οποία σε βοηθούν να νιώθεις πιο χαρούμενη και πιο ήρεμη. Άλλες καλές πηγές τρυπτοφάνης είναι η γαλοπούλα, το ρύζι μπασμάτι, οι μπανάνες, η βρόμη, οι φακές και τα αβγά.

Milk, cheese and curd

Καφές και ενεργειακά ποτά: Μπορεί να διεγείρουν την απελευθέρωση αδρεναλίνης και κορτιζόλης, που απλά θα σε κάνουν να είσαι ακόμη πιο “τσιτωμένη”. Τι είναι καλύτερο να κάνεις; Βάλε το βραστήρα και φτιάξε ένα χαλαρωτικό χαμομήλι, που έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες και βοηθούν να ηρεμήσει η ένταση στην κοιλιά σου.

Το λευκό κρασί είναι πιο Light από το κόκκινο

Αλκοόλ: Όπως και ο καφές, το αλκοόλ κάνει τον οργανισμό να απελευθερώσει αδρεναλίνη, οπότε μετά την πρώτη θετική επίδραση του κρασιού ή του ποτού είναι πιθανό να αρχίσεις να νιώθεις εκνευρισμό και άγχος, συναισθήματα που θα κρατήσουν το στομάχι σου σφιγμένο.

https://www.shape.gr/

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + two =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ