Αρχικήvegeterian / veganΓουακαμόλε

Γουακαμόλε

2 ώριμα μέτρια αβοκάντο
1 μέτρια ώριμη τομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
¼ φλυτζανιού πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
8-10 σταγόνες Tabasco (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε ) ή εναλλακτιτκά ρίξτε πιπέρι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή 1 κ. σ. ξερό
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ και λίγο ξύσμα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή πολύ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βάλτε στο γουδί το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, τον κόλιανδρο και το Tabasco και χτυπήστε τα με το γουδοχέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και ανακατέψτε τόσο ώστε να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μείνουν και κάποια κομματάκια του.

Προσθέστε και την ψιλοκομμένη τομάτα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να μην λιώσει.

Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το tabasco, εάν επιθυμείτε.

Εναλλακτικά:

Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και λιώστε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, τόσο ώστε να λιώσει αλλά να μείνουν κομμάτια.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με το πιρούνι.

Συνοδεύετε τέλεια με Τσιπς Αραβικής Πίτας ή ψητά λαχανικά:

Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι κουζίνας ανοίγετε την αραβική πίτα στα δύο έτσι ώστε να έχετε 2 δίσκους.

Κόβετε το κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα.

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνετε ελαφρά.

Τοποθετείτε στο χαρτί τα τρίγωνα αραβικής πίτας και τα λαδώνετε και αυτά πολύ ελαφρά.

Προσθέτετε αλάτι, και όποιο μπαχαρικό ή μυρωδικό (σούμακ, ρίγανη, θυμάρι, κλπ.) επιθυμείτε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 10 λεπτά περίπου.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 17 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ