ΑρχικήΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΓυναίκα: ποσοστά λίπους & εμφάνιση

Γυναίκα: ποσοστά λίπους & εμφάνιση

Πως δείχνουν οι γυναίκες αναλογικά με τα ποσοστά λίπους, μια φωτογράφιση γυναικείων προτύπων, από τα χαμηλότερα ακραία αθλητικά πρότυπα με τα χαμηλότατα ποσοστά λίπους, στα ενδιάμεσα φυσιολογικά  γυναικεία ποσοστά έως και τα υπερβολικά ποσοστά λίπους.

Τα ποσοστά λίπους 

Ποσοστό  λίπους 10-12% στις γυναίκες  είναι ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό λίπους, το οποίο εμφανίζεται στις γυναίκες bodybuilder. Ποσοστά λίπους περίπου 8-10% για τις γυναίκες είναι ως να έχουν οι άντρες  2% !

Γιατί αυτή η διαφορά;

Οι γυναίκες πρέπει να  έχουν λίπος στο στήθος και την περιοχή γύρω από την μήτρα.  Ποσοστό  λίπους( 10-12% ) δεν θεωρείται ασφαλή για την υγεία των γυναικών, καθώς αποτρέπει την έμμηνο ρύση.

Εικόνες ποσοστά σωματικού λίπους στις γυναίκες

grasa-mujeres

Παρακάτω τα ποσοστά λίπους που αντικατοπτρίζονται στις φωτογραφίες

Ποσοστό 10-12% Η γραμμώσεις των μυών, και ο σαφής μυϊκός  διαχωρισμός – αγγείωση συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο του( 10-12% ). Η γυναίκα στη φωτογραφία είναι ίσως στο υψηλότερο εύρος 12% επειδή έχει πάρα πολύ αγγείωση (φαίνονται έντονα αγγεία και φλέβες).

Ποσοστό 15-17% στις γυναίκες εξακολουθεί να θεωρείται ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, και είναι παρόμοιο με το εύρος 6-7% για τους άνδρες. Πολλά μοντέλα  που προβάλλονται με μπικίνι και στο γυμναστήριο είναι στις κατηγορίες αυτές, φτάνοντας  σε αυτό το επίπεδο λίπους, όμως  μερικές από αυτές τις γυναίκες μπορεί να χάσουν την έμμηνο ρύση τους. Είναι ακόμη εμφανής ο προσδιορισμός των μυών στους κοιλιακούς, τα πόδια, τα χέρια και τους ώμους, με κάποια αγγείωση και το ανάλογο separción (μυϊκό διαχωρισμό). Οι Γοφοί, γλουτοί και μηροί έχουν συνήθως λιγότερο γυναικείο σχήμα που οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους.

Ποσοστό 20-22% λίπους, στις γυναίκες είναι τυπικό ποσοστό  πολλών αθλητριών. Κάποιος διαχωρισμός φαίνεται στους κοιλιακούς,  διαφαίνεται λίπος στα χέρια και στα πόδια, αλλά όχι έντονα. Εκεί παρατηρείται ένας ελάχιστος διαχωρισμός μεταξύ των μυών.

Ποσοστό 25% λίπους, στις γυναίκες, βρίσκεται κυρίως  στο κάτω μέρος της μέσης, ένα κυρίαρχο φαινόμενο για τις περισσότερες γυναίκες και χαρακτηρίζεται από μια μορφή που δεν είναι ούτε πάρα πολύ λεπτή ούτε υπέρβαρη. Οι καμπύλες  στα ισχία είναι πιο εμφανείς, με περισσότερο λίπος στους γλουτούς και τους μηρούς.
Μια γυναίκα 1,62 cm με βάρος 59 kg και 44 kg  άπαχη μυϊκή μάζα, θα εμφανίζει  25%  σωματικό λίπος.

Ποσοστό 30% λίπους στις γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες, όπου η περίσσεια  του λίπους πηγαίνει ως επί το πλείστον στο στομάχι, στις περισσότερες γυναίκες (αλλά όχι όλες) η περίσσεια λίπους τείνει να συσσωρεύεται στα ισχία, τους γλουτούς και τα πόδια, στα οποία είναι πιο έντονη η εμφάνιση του λίπους. Αυτό το επίπεδο θεωρείται υψηλότερο και τοποθετεί στην κατάταξη την γυναίκα πάνω από τον μέσο όρο στους περισσότερους πίνακες  σωματικού λίπους.

Ποσοστό 35% λίπους στις γυναίκες  φαίνεται στους  γοφούς όπου διαφαίνονται  ευρύτεροι  στο πρόσωπο και το λαιμό που φαίνεται πιο στρογγυλό και γεμάτο. Η περιφέρεια ισχίου μπορεί να αρχίσει να προσεγγίζει τα 100 εκατοστά και η μέση για τα 80-81 cm.  Σε μερικές γυναίκες το σωματικό λίπος αρχίζει να προεξέχει πάνω από τη μέση πάρα πολύ.

Ποσοστό 40% λίπους στις γυναίκες εναποτίθεται στους γοφούς και τους μύες και είναι ακόμα μεγαλύτερη η περιφέρεια του ισχίου που μπορεί να φθάσει τα 105 εκατοστά, η μέση 89 εκατοστά, και οι μηροί πάνω από  62 εκατοστά.

Ποσοστό 45%  λίπους στις γυναίκες  το δέρμα αρχίζει να χάνει την ομαλή του εμφάνιση να συσσωρεύονται στοιχεία  όλο και περισσότερου λίπους. Η περιφέρεια ισχίου μπορεί να φθάσει τα 114 εκατοστά και η μέση πάνω από 89 εκατοστά. Τα Ισχία γίνονται πολύ ευρύτερα από τους ώμους  και αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι.

Ποσοστό 50%  λίπους των γυναικών Ακόμη πιο μεγάλη διάμετρος του ισχίου και η περίμετρος της μέσης. Για να το θέσουμε αυτό σε μια προοπτική –παράδειγμα, μια γυναίκα 1,62 cm ζυγίζει 90 κιλά και έχει 45 κιλά μυών, θα έχει τότε ένα ποσοστό 50% σωματικού λίπους!

Από BS mag of Disclosure 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 1 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ