Κλασικό πέστο

Μία σάλτσα για ιδιαίτερες γευστικές απολαύσεις. Ταιριάζει τέλεια με ζυμαρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Υλικά για 8 μερίδες

(1 μερίδα = 1κ.σ.)

  • 2 κ.σ. σπόρους κουκουναριού
  • 2 χούφτες φύλλα από φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι,  πιπέρι
  • 6−8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
     

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί καβουρδίζουμε στο γκριλ τους κουκουναρόσπορους, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, χωρίς να μαυρίσουν. Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος ανακατεύουμε τακτικά. Κατόπιν, αφήνουμε τους σπόρους να κρυώσουν σε ένα μπολ.
  2. Στη συνέχεια τους ρίχνουμε σε ένα γουδί, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κοπανίζουμε, ανακατεύοντας τακτικά με ένα κουτάλι. Προς το τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μεταφέρουμε το πέστο σε βαζάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου το διατηρούμε για 1 εβδομάδα, καλά κλεισμένο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Η σάλτσα πέστο βασιλικού παρέχει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι η βιταμίνη Ε και η ολευρωπαΐνη, αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία αποτελούν ασπίδα προστασίας για ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 2 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ