ΑρχικήΔιαιτητικά Γευστικά ΓλυκάκιαΜπάρες Δημητριακών με Κινόα και Τζίντζερ

Μπάρες Δημητριακών με Κινόα και Τζίντζερ

Οι μπάρες αυτές είναι πολύ πλούσιες σε πρωτεΐνες, λιπαρά Ω3, ασβέστιο, μαγγάνιο και χαλκό από την κινόα, πολύτιμα λιπαρά οξέα, μέταλλα και λιγνάνες από τον λιναρόσπορο, φυτικές στερόλες, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, βιταμίνες Ε και Β, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και σελήνιο από τους ηλιόσπορους και το ταχίνι, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή από την κανέλα και το μέλι και φυτικές ίνες. Σας έπεισα?  ?

Είναι πολύ απλή και γρήγορη συνταγή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπωλ και ένα κατσαρολάκι και σε 10-15 λεπτά τις έχετε ετοιμάσει. Στη λίστα με τα υλικά της συνταγής σας γράφω 1 φλυτζάνι αποξηραμένα φρούτα. όπως σας είπα εγώ έβαλα τζίντζερ και δαμάσκηνα σε αναλογία 50-50. Βέβαια εσείς μπορείτε να κάνετε τον δικό σας συνδυασμό φρούτων, τηρώντας πάντα τις δοσολογίες.

  • 1 φλυτζάνι (225 γρ.) ταχίνι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
  • 1 φλυτζάνι (340 γρ.) μέλι
  • 1 φλυτζάνι (140 γρ.) ηλιόσπορους (καθαρισμένους)
  • 1 φλυτζάνι( 145 γρ.)  αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (1/2 φλυτζάνι ζαχαρωμένο τζίντζερ & ½ φλυτζάνι δαμάσκηνα)
  • 1 ½ φλυτζάνι (145 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • ½ φλυτζάνι (50 γρ.) κοπανισμένο λιναρόσπορο
  • ½ φλυτζάνι (95 γρ.) ωμή κινόα
  • 1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από την φωτιά.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ο C.
  3. Σε ένα μπωλ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στα στερεά υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Βρέξτε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, στραγγίστε το καλά τσαλακώνοντας το και στρώστε το σε ένα ταψάκι 24Χ24cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώστε το μείγμα στο ταψί και στρώστε το καλά. Ψήστε τις μπάρες για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Αφήστε να κρυώσουν τελείως και μετά κόψτε τις σε κομμάτια.

Σημείωση: Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το πάχος των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους.

https://www.thehealthycook.gr
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 17 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ