ΑρχικήΔιαιτητικά Γευστικά ΓλυκάκιαΜπισκότα κανέλας τύπου Goody

Μπισκότα κανέλας τύπου Goody

Τα αγαπημένα μου Μπισκότα κανέλας σε μια συνταγή που θυμίζουν τα μπισκότα Goody που τρώγαμε μικροί.Μια πολύ εύκολη, σχετικά γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή!

  • Υλικά:
    350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    115γρ. κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    200γρ. ζάχαρη (επιλογής)
    2 κουταλιές σούπας κανέλα
    2 αυγά
    2 βανίλιες
    1 πρέζα αλάτι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε πρώτα τ ασπράδια και μετά τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα ,το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι. 
Έχουμε πλέον που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για να ξεκουραστεί και να σφίξει για να μην κολλάει πολύ.
Μετά την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ,

κόβουμε σε σχέδια που μας αρέσουν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί ,βάζουμε τα μπισκότα επάνω του και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 150-160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
Θα γίνουν περίπου 50 κομμάτια

*Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ην σας τρομάξει και ρίξετε αλεύρι γιατί θα σφίξει πολύ και θα σκληρύνουν.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 5 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ