ΑρχικήΔιατροφικά αφιερώματαΟι 5 ιδανικές τροφές για όνειρα γλυκά!

Οι 5 ιδανικές τροφές για όνειρα γλυκά!

Υπάρχουν ιδανικές τροφές που σου εξασφαλίζουν… όνειρα γλυκά; Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι μια βασική λειτουργία του σώματός μας. Κι αυτό, γιατί μας επιτρέπει να παραμείνουμε υγιείς και να κάνουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα χωρίς (πάρα πολύ) δυσκολία.

Όμως, συχνά το άγχος και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε, ώστε να κάνουμε επαρκή σε ποσότητα και ποιότητα ύπνο.

Εκτός από τις καταπραϋντικές ιδιότητες του χαμομηλιού, καθώς και τη ρυθμιστική ισχύ του γάλακτος  στην ορμόνη του ύπνου, την μελατονίνη, υπάρχουν και άλλα τρόφιμα που μπορούν, επίσης, να μας βοηθήσουν στο  να κοιμηθούμε καλύτερα.

Προσθέστε τα στη διατροφή σας και δεν θα χρειαστεί να… μετρήσετε ξανά προβατάκια για να κοιμηθείτε.

Δείτε παρακάτω τις ιδανικές τροφές για καλόν ύπνο!

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει μια δόση μαγνησίου που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Αυτός ο ξηρός καρπός περιέχει επίσης μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει το εσωτερικό μας ρολόι και προάγει τον ύπνο. Μην διστάσετε να τα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και το βράδυ για επιδόρπιο.

Ακτινίδια

Αυτό το μικρό φρούτο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά και να κάνετε έναν ικανοποιητικότατο ύπνο, χάρη στην περιεκτικότητά του σε σεροτονίνη, μια ορμόνη του εγκεφάλου που είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τον κιρκάδιο ρυθμό μας. Ένα ή δύο ακτινίδια πριν πάτε για ύπνο είναι η καλύτερη επιλογή.

Ρεβίθια

Σας αρέσουν τα ρεβίθια; Τότε σας έχουμε καλά νέα: Κι αυτό γιατί σας βοηθά να κοιμηθείτε. Πράγματι, τα ρεβίθια περιέχουν ένα αμινοξύ ικανό να αυξήσει την παραγωγή μελατονίνης. Μια συνταγή που βασίζεται σε ψητά ρεβίθια, για παράδειγμα αλμυρό (ή γλυκό) χούμους θα είναι πολύ χρήσιμο για να κάνετε έναν πολύ καλό βραδινο ύπνο.

Σολομός

Ο συνδυασμός ωμέγα-3 και βιταμίνης D σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η πέστροφα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου, αυξάνοντας την παραγωγή σεροτονίνης.

Τυρί

Εάν το ζεστό γάλα προάγει τον ύπνο, οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν είναι επίσης αποτελεσματικό. Το ασβέστιο, που βρίσκεται στο τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει μελατονίνη και ρυθμίζει την κίνηση των μυών. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τυριά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Πηγή: santemagazine.fr

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − three =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ