Αρχικήvegeterian / veganΠλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος ΔρακόπουλοςΑποθήκευση για αργότερα

Τα αγαπημένα μας μανιτάρια λεμονάτα στο φούρνο με μουστάρδα και δεντρολίβανο.

Υλικά

  • 1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
  • 300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (βλ. σελίδα 100) ή νερό
  • 80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,
  • με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + 16 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ