Αρχικήvegeterian / veganΣαλάτα με ψητά λαχανικά στο φούρνο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Σαλάτα με ψητά λαχανικά στο φούρνο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 3-4 πιπεριές πράσινες κέρατα, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • μερικά κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βουληση

Διαδικασία

Για τη σαλάτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τις πατάτες, τα καρότα και την κολοκύθα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Στα 5 τελευταία λεπτά, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια.

Σουρώνουμε και βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + 19 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ