Σαλάτα caprese

Η αποθέωση της απλότητας είναι αυτή η σαλάτα, που αν την παρασκευάσουμε με καλής ποιότητας υλικά (φρέσκια μοτσαρέλα, βιολογικές ντομάτες, θαλασσινό αλάτι και παρθένο ελαιόλαδο), γίνεται αξέχαστο έδεσμα.

Υλικά

  • 600 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες ή χοντροθρυμματισμένη
  • 1 κιλό ντομάτες, σε ροδέλες (ή ντοματίνια, που είναι πολύ νόστιμα – αυτά θα τα κόψουμε στη μέση)
  • 15 – 16 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (ή περισσότερα λεπτόφυλλου), ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια πιατέλα απλώνουμε περιμετρικά τις ροδέλες ντομάτας και βάζουμε στο κέντρο τη μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι, σκορπίζουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 11 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ