ΑρχικήΣτο...ΜικροσκόπιοΣπόροι καρπουζιού: το νέο superfood που δεν φανταζόσασταν ότι υπήρχε…

Σπόροι καρπουζιού: το νέο superfood που δεν φανταζόσασταν ότι υπήρχε…

Σίγουρα έχετε συνηθίσει να πετάτε τους σπόρους καρπουζιού όταν απολαμβάνετε το συγκεκριμένο φρούτο. Κι όμως, οι σπόροι καρπουζιού μπορούν να γίνουν το τέλειο σνακ, διότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ταυτόχρονα πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά. Αν υπολογίσετε σε αυτά και τα οφέλη τους ως προς τον οργανισμό μας, που ακολουθούν παρακάτω, οι σπόροι καρπουζιού θα γίνουν εύκολα ένα από τα αγαπημένα σας σνακ.

Μαγνήσιο

Ένα από τα πολλά πολύτιμα συστατικά που βρίσκονται στους σπόρους καρπουζιού είναι το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πολλές από τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος. Είναι επίσης αναγκαίο για τη διατήρηση των νεύρων και της λειτουργίας των μυών, καθώς επίσης και για το ανοσοποιητικό, την καρδιά, και την υγεία των οστών.

Σίδηρος

Μια χούφτα σπόρους καρπούζι περιέχει περίπου 0,29 mg σιδήρου. Μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ, αλλά Εθνικός Οργανισμός Τροφίμων και Ποτών των Η.Π.Α. συνιστά για τους ενήλικες 18 mg ημερησίως. Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης που βοηθά τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα από το σώμα. Βοηθά επίσης το σώμα σας να μετατρέψει τις θερμίδες σε ενέργεια.

Φυλλικό οξύ

Οι σπόροι καρπουζιού είναι πλούσιοι σε φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ, επίσης γνωστό και ως φολικό οξύ ή βιταμίνη Β 9, είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία το χρειάζονται ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος έχει συνδεθεί με ορισμένες γενετικές ανωμαλίες.

Χαμηλές θερμίδες

Μια χούφτα σπόρων καρπουζιού περιέχει περίπου 22 θερμίδες. Η περιεκτικότητα αυτή είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι μια χούφτα πατατάκια που έχουν περίπου 160 θερμίδες, αλλά ας παρατηρήσουμε σε τι συνίσταται μια χούφτα από το καθένα. Υπάρχουν περίπου 56 σπόροι καρπουζιού αν γεμίσετε το χέρι σας, ενώ περίπου 15 πατατάκια, ποσότητα πολύ λιγότερη από όση καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Επομένως, είσαστε σίγουρα κερδισμένοι από κάθε άποψη.

Προκειμένου να καταναλώσετε τους σπόρους καρπουζιού, τους αφήνετε 2 έως 3 ημέρες να στεγνώσουν και εν συνεχεία τους ξεφλουδίζετε.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 1 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ