ΑρχικήΠαιδική ΔιατροφήΥγιεινά ντόνατς με 40 θερμίδες μόνο το κομμάτι

Υγιεινά ντόνατς με 40 θερμίδες μόνο το κομμάτι

Τα πιο υγιεινά ντόνατς που έχεις δοκιμάσει. Η πιο εύκολη συνταγή για ντόνατς με μόνο 40 θερμίδες το κομμάτι για απόλαυση χωρίς όρια.

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και απόλαυσα το υγιεινό γλυκάκι μου χωρίς να νοιάζομαι για θερμίδες και περιττά λιπαρά. Επίσης, αυτά τα υγιεινά ντόνατς έχουν μόνο 40 θερμίδες το κομμάτι και μπορείς να τα φας ότι ώρα προτιμάς σε όποια περίπτωση και αν θέλεις. Και σίγουρα μπορείς να τα μοιραστείς με τα αγαπημένα σου άτομα και να μην πιστεύετε τη νοστιμιά αυτού του πιάτου. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις αυτά τα νόστιμα ντόνατς.

Υλικά που θα χρειαστείς για 9-10 μικρά donuts:

  • 50 γραμμάρια τριμμένη βρώμη ή αλεύρι βρώμης
  • 1 αυγό
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (μισό γιαούρτι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού από κάποιο φυτικό γλυκαντικό που θέλεις αντί για ζάχαρη  (πχ, στέβια σε σταγόνες ή σκόνη, μέλι, σιρόπι Αγαύης, ζαχαρίνη, ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη, χουρμά κλπ)
  • Λίγο ηλιέλαιο για το ψήσιμο
  • Μία φόρμα με μικρές θήκες για ντόνατς
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
  • Μία κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση για τα υγιεινά ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας

mikra-ntonats-me-liges-thermides-ugieina-donuts-gluka-eisaimonadikigr

Τα συγκεκριμένα ντόνατς έχουν συνολικά 350 θερμίδες, ενώ το ένα κομμάτι μόνο έχει 40 θερμίδες. Τι πιο τέλειο από ένα υγιεινό γλυκό που μπορείς να φας παραπάνω από 1 κομμάτι χωρίς καθόλου τύψεις; Το κατάλληλο γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και είναι το ιδανικό για τα παιδιά μιας και δεν περιέχει ζάχαρη και αλεύρι. Ας ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Ο τρόπος παρασκευής του γλυκού μας είναι πανεύκολος και γρήγορος και θα χρειαστείς ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο σου. Για αρχή θα χτυπήσουμε στο μπλέντερ τη βρώμη μας μέχρι να γίνει σκόνη ή χρησιμοποιούμε έτοιμο αλεύρι βρώμης.

Βάζουμε τη βρώμη σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ και το γλυκαντικό που έχουμε επιλέξει (εγώ προσωπικά διαλέγω τη στέβια σε σταγόνες). Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια, αλείφουμε τις θήκες της φόρμας με λίγο ηλιέλαιο και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Χωρίζουμε το μειγμα σε όλα τα φορμάκια και ψήνουμε τα donuts μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μέχρι να ψηθούν τα ντόνατς, φτιάχνουμε τη σοκολάτα που θα τα αλείψουμε από πάνω ή θα τα βουτήξουμε. Μπορούμε και να μην το φτιάξουμε αν δεν θέλουμε, δεν είναι αναγκαίο. Ανακατεύουμε το κακάο και το γάλα αμυγδάλου μέχρι να γίνει πηχτό και βουτάμε μέσα τα ντόνατς αφού κρυώσουν. Αν θέλουμε πιο γλυκιά την επικάλυψη, προσθέτουμε μέσα λίγη στέβια ή κάποιο άλλο γλυκαντικό που έχεις επιλέξει. Τα υγιεινά μας ντόνατς είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε μόλις κρυώσουν τελείως.

Extra tips:

  • Για περισσότερη γεύση και νοστιμιά μπορείς να προσθέσεις λίγο φυστικοβούτυρο μέσα στο μείγμα, όπως επίσης και κακάο σε σκόνη, τριμμένη καρύδα ή ακόμα και κάποια σκόνη πρωτεΐνης με γεύση.
  • Εκτός από αλεύρι βρώμης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι καρύδας, αλεύρι ολικής αλλά και κανονικό αλεύρι ανάλογα πόσο ελαφριά θέλεις τη συνταγή σου.
  • Μπορείς να στολίσεις τα ντονατσάκια σου με ότι θέλεις. Για παράδειγμα, σαντιγί, παγωτό, ζάχαρη άχνη, τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, κάποιο γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα της επιλογής σου, ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολάτα αλλά και λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα. Εσύ διαλέγεις πως θέλεις να φτιάξεις τα ντόνατς σου.
  • Αν θέλεις περισσότερα κομμάτια, απλά διπλασίασε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

πηγή https://eisaimonadiki.gr/

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 + 18 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ