ΑρχικήΠαιδική ΔιατροφήΏρα για φρούτο: Έξυπνες προτάσεις για να φάνε τα παιδιά το ακτινίδιο!

Ώρα για φρούτο: Έξυπνες προτάσεις για να φάνε τα παιδιά το ακτινίδιο!

Τα φρούτα είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από το ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής καλό είναι τα παιδιά να τρώνε 4 φρούτα την ημέρα ή 2 φρούτα και 2 φρέσκους φρουτοχυμούς. Επειδή όμως πολλά πιτσιρίκια αποφεύγουν συστηματικά να τρώνε το φρούτο τους καλό είναι να βρούμε έξυπνους και πρωτότυπους τρόπους ούτως ώστε να πείσουμε τα παιδιά να τα δουν με μια πιο «φιλική» ματιά. Επιστρατεύστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, μπείτε στη κουζίνα μαζί με τα παιδιά και φτιάξτε μαζί τους φρουτένιες συνταγές που δεν μπορεί να τους αντισταθεί ούτε το πιο «μίζερο» με το φαγητό παιδί.

Αυτή τη βδομάδα αγοράσαμε ακτινίδια. Τα ξεχωρίζουμε για την γλυκόξινη γεύση τους και για την υψηλή θρεπτική τους αξία. Μπορεί να μην τα προτιμούν πολλοί αλλά αν διαβάσετε το πόσο σπουδαία είναι θα αλλάξετε γνώμη. Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Το κάλιο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και περιέχεται στο ακτινίδιο σχεδόν στην ίδια ποσότητα που περιέχεται και στην μπανάνα. Ο φώσφορος και το μαγνήσιο δρουν συνεργητικά, για την καλύτερη υγεία των οστών και των δοντιών. Επιπλέον το ακτινίδιο διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Ένα και μόνο ακτινίδιο την ημέρα αρκεί για να υπερκαλύψουμε την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σε βιταμίνη C (αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή). Η βιταμίνη C που περιέχει το ακτινίδιο, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Και επειδή μετά τη θεωρία μας άνοιξηε η όρεξη ελάτε να δείτε έξυπνους τρόπους σερβιρίσματος για να το αγαπήσουν και τα παιδιά σας:

To δέντρο των φρούτων

healthy-christmas-tree-snacks-8044_cu8kzk

Ένα σουβλάκι με φρούτα παρακαλώ!

7eaaa6b06930512f512051697e728313

Ποιος είπε ότι το τοστ πρέπει να έχει μόνο τυρί και αλλαντικά;

homemade-kids-snack-recipes

Ποιος είπε ότι το τοστ πρέπει να έχει μόνο τυρί και αλλαντικά;

homemade-kids-snack-recipes

Μια δροσιστική γρανίτα ακτινίδιο σε ξυλάκι!

Kiwi Ice Cream Popsicle with Lime

Ένα σοκολατοφρουτένιο γλειφιτζούρι!

o-CHOCOLATE-COVERED-KIWIS-570

Τι γυρεύει μια κάμπια από ακτινίδιο και μήλο στο πιάτο μου;

kixcaterpillar3

Πιες ένα smoothie ακτινίδιο να ξεδιψάσεις!

kiwi smoothie

Ή μήπως καλύτερα να δοκιμάσουμε μια τάρτα ακτινίδιο;

B-Kiwi-1

Και φυσικά μην ξεχάσουμε την φρουτοσάλατα μας!

kiwi-slices-with-pom-seeds_620px
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + 9 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ