ΑρχικήDETOX12 ασθένειες και ποιά βότανα, ρίζες ή καρποί μπορούν να σε βοηθήσουν

12 ασθένειες και ποιά βότανα, ρίζες ή καρποί μπορούν να σε βοηθήσουν

Η βοτανολογία είναι μια χαμένη επιστήμη, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιά από τα βότανα μπορούν να δράσουν υποβοηθητικά των φαρμάκων ή εν τη απουσία τους. Ακολουθεί μια 12άδα ασθένειες και ποιά βότανα, ρίζες ή καρποί μπορούν να σε βοηθήσουν.

Άγχος: Αν έχετε άγχος τότε μπορεί να σας βοηθήσει η Βαλεριάνα, η Πασιφλώρα, το Τζίν Σενγκ, το Τίλιο και φυσικά το αγαπημένο μας Βάλσαμο.

Αδυνάτισμα: Είτε λιποδιαλυτικά, είτε ενισχύοντας τις καύσεις, το Πράσινο και το Λευκό Τσάι, ο Μάραθος, η Αψιθιά (το γνωστό πικρό φυτό, χωρίς την επεξεργασία που το κάνει το ψυχοτροπικό αψέντι) και η Φυτόλακα μπορούν να σας βοηθήσουν μαζί με καλή διατροφή.

Αναιμία: Η Τσουκνίδα, η Αγγελική, το Λάπαθο, τα Καρύδια και ο Κρόκος Κοζάνης θα σου φανούν χρήσιμα. Η αναιμία οφείλεται και στην διατροφή.

Αθριτικά: Συμβουλευόμενοι πάντα τον γιατρό μας, το Φασκόμηλο, το Τίλιο, η Σήμυδα και η Αγγελική έχουν καταγραφεί ότι βοηθούν στα αρθριτικά.

Αυπνία: Η Βαλεριάνα, η Πασιφλώρα, το Τίλιο και ο Λυκίσκος βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Αποφύγετε την Καφεΐνη και την Τεΐνη.

Ζάχαρο: η Αγκινάρα, το  Αγριμόνιο, η Αψιθιά, η Τσουκνίδα και το Μύρτιλλο μπορούν να δράσουν ρυθμιστικά του ζάχαρου. Τώρα πόσα κότσια έχετε να πιείτε Αψιθιά χωρίς ένα βάζο μέλι, είναι άλλο ζήτημα.

Δυσκοιλιότητα: Φύλλα Αίγυπτου, Αψιθιά (κάνει για πολλά, κουράγιο), Κόλιανδρος, Κάρδαμο και Γλυκόριζα είναι μερικά από τα βότανα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Τα φύλλα Αίγυπτου θεωρούνται τα καλύτερα.

Καρδιά: Να εξηγούμαστε: πρώτα επικοινωνήστε με τον γιατρό σας! Παρόλα αυτά ρωτήστε τον για τον Κράταιγο (καρδιοτονωτικό και ρυθμιστικό της πίεσης), το Μελισσόχορτο και το Λευκό Τσάι.

Κατάθλιψη: Το Βάλσαμο, το Τζιν Σενγκ, το Μελισσόχορτο και η Βρώμη μπορούν σίγουρα να σας βοηθήσουν. Σε περίπτωση που έχετε διαγνωστεί με κατάθλιψη και δεν μιλάμε για blues, ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας για τυχόν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Κρυολόγημα: Το Τσάι του Βουνού, η Αχίλλαια, ο Ζαμπούκος και ο Ύσσωπος, θα σας βοηθήσουν να περάσει το κρύωμα γρηγορότερα. Προσθέστε και τουλάχιστον ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι .

Πονοκέφαλος: Το Δεντρολίβανο, η Μέντα, το Πράσινο τσάι, ο Κόλιανδρος και το Τριαντάφυλλο θα σας βοηθήσουν να ησυχάσετε από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο.

Χοληστερίνη: Το Λευκό και το Πράσινο τσάι, η Αγκινάρα, τα Ταραξάκο και η Κιτρινόριζα θα σας βοηθήσουν σίγουρα.

Όταν θέλετε να πιείτε βότανο με σκληρά φύλλα ή ρίζα, βράζετε το βότανο μαζί με το νερό για πέντε λεπτά. Μετά σουρώνετε και σερβίρετε. Αυτό είναι το λεγόμενο αφέψημα. 

Αφού βράσετε το νερό το αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τη συνιστάμενη δόση του βοτάνου. Μετά το αφήνετε σκεπασμένο για πέντε λεπτά ώστε να διαλυθούν οι ευεργετικές ουσίες. Αυτό είναι το έγχυμα.

Πάντα να ρωτάτε τον βοτανοπώλη σας για τον τρόπο παρασκευής του ροφήματος. Με διαφορετικό τρόπο παρασκευής ένα ρόφημα μπορεί να έχει διαφορετικές ιδιότητες. Τα ροφήματα αυτά πίνονται καλύτερα 20 λεπτά πριν το φαγητό και ποτέ παραπάνω από δύο φλιτζάνια.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 3 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ