Συνταγή: Φασόλια Μαυρομάτικα με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

233

Υλικά

– 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
– 70 γρ. ρύζι καρολίνα
– 3 κρεμμύδια ξερά
– 350 ml. ζωμό λαχανικών
– 50 ml. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Καλαμάτα
– 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσαμικό
– 1 φύλλο δάφνη
– ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– Φρέσια ρίγανη
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1: Βράζουμε τα φασόλια για 10 και αφού τους αλλάξουμε νερό, τα βάζουμε να βράσουν, πάλι σε άφθονο νερό, με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Βήμα 2: Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο. Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ξύδι.

Βήμα 3: Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το τρίτο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρύζι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο.

Βήμα 4: Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Σερβίρουμε τα μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό ντομάτα
– Στο φαγητό ταιριάζει εξίσου καλά ο φρέσκος κόλιανδρος και ο μάραθος
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι μπασμάτι

πηγη : https://funkycook.gr