ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Σε αυτό το σημείο σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από κάποια περιστατικά, για το  πως έδειχνε η εικόνα του σώματός τους λίγο πριν από την έναρξη του εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής , και πως βελτιώθηκε  με την πάροδο του χρόνου , χάνοντας αρκετά κιλά , μα κυρίως σωματικό λίπος και πόντους .Είναι σημαντικό να τονίσω πως η αλλαγή που βλέπετε  δεν έρχεται από την μία στιγμή στην άλλη ,ούτε υπάρχουν μαγικά τρικ και  κόλπα.  Ακρογωνιαίος λίθος είναι η υπομονή και η επιμονή στον στόχο που οριοθετούμε .Τ’ άτομα αυτά μέσα άπο επαναλμβανόμενες συνεδρίες , κατανοήσαν την διαφορά του τι εστί  διατρέφομαι σωστά και τι κάνω απλά μια δίαιτα περιμένοντάς το τελικό αποτέλεσμα ενός στείρου αριθμού στην ζυγαριά.  Βιώσανε το γεγονός το πόση ενέργεια σου προσφέρει χωρίς να σε κουράζει ψυχικά ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου,   και καταφέρανε να τιθασεύσουν πρωτίστος  το μυαλό και στην συνέχεια το άτακτο στομάχι … αλλάζοντας  αρχικά απλά τρόπο σκέψης …. και μετά  καρταρόμπας και ζωής !*Αν νιώθετε και σεις την ανάγκη να δημοσιευτούν φωτογραφίες σας με το νεο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.. μην διστάσετε να μου το πείτε, και φυσικά μην ΞΕΧΑΣΕΤΕ να φωτογραφείτε πριν την  έναρξη του προγράμματος…και στο τέλος του, να μου τις στείλετε . Φυσικά το πρόσωπο μπορεί να είναι κρυμμένο, όπως και τα στοιχεία σας που θεωρείτε ότι σας εκθέτουν.

Η Δ.Δ 27 χρόνων με υψος 171 και αρχικό βάρος 130 κιλα, καταφερε μετά από 2  χρόνια   ν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ την ζωή της . Έχασε από πάνω της έναν ολοκληρο άνθρωπο 70 κιλών ! Όταν μ επισκέφτηκε προ τριετίας ήταν χάλια ψυχολογικά και πολυ απογοητευμένη με τον εαυτό της , διότι είχε κουραστεί να είναι συνεχως παχύσαρκη , να κάνει δίαιτες χωρις αποτέλεσμα και να βιώνει συνεχως στις κοινωνικές της δραστηριότητες το ανεπίτρεπτο bullying που δείχνουν κάποιοι ανόητοι σε άτομα με κιλάκια . Ξεκινήσαμε μαζί αυτό το ταξίδι και θέσαμε αρχικά μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους . Ο πρώτος ήταν να αγγίξει τα 100 κιλά εφόσον όταν ήρθε ζύγιζε 130 . Τον πιάσαμε σε πολυ λίγο διάστημα (6μηνες ) … και εφόσον, δεν αισθανοταν κουρασμένη αλλα ένιωθε ανανεωμένη ψυχικά και σωματικά, είπαμε να θεσουμε και τον Επόμενο οποίος ήταν τα 80 κιλά . Μια χαρά μας εκατσε και αυτός . Σε 8 μήνες έχασε αλλα 20. Της πρότεινα να κάνουμε ένα διάστημα συντήρηση για ν αρχίσει το σώμα της να συμβιβάζεται με το νέο βάρος , και το κυριότερο να ξεκουραστεί και να μάθει η ίδια να κάνει μικρές αλλαγές ΜΟΝΗ της στη ζωή της χωρις δεκανίκια . Μετά από 6 μήνες όταν μ επισκέφτηκε ξανά, και διατηρούσε ανάλοιωτο το ΙΔΙΟ βάρος 80 κιλά μου πρότεινε να θέσουμε δοκιμαστικά και έναν ακόμη στόχο που ήταν το εφηβικό όνειρο της αλλα φοβόταν ότι δεν θα το πιάσει ποτέ να γίνει 60 κιλά . Εφόσον την ψυχολόγησα μετα από εξονυχιστική συνεδρια καταλαβα ότι ναι αυτή η κοπέλα θα καταφέρει να κάνει και αυτό το άλμα χωρις να υποτροπιάσει …. και χωρις να την κάνω να στερηθεί τα φαγητά που γούσταρε !! Και ναι ρε φίλοι μου τον κατάφερε και αυτόν τον στόχο και σήμερα ζυγίζει… όχι 60 αλλα 58 κιλά … (ήθελε βλέπεις και δυο για καβάτζα σε περίπτωση που παρεκτρεποτανε να βάζει δυο να χάνει δυο) και να μην ξεπερνάει το 60. Έχουν περάσει ήδη 6 μήνες , και αυτή διατηρεί το ίδιο βάρος. Χωρις κάποιο ιδιαίτερο κόπο . Έμαθε απλά οπως μου είπε να τρώει σωστά και να ξεχωρίζει την βιολογική πείνα από την συναισθηματική . Χθες στο ραντεβού ρουτίνας μου έφερε απλά να δω το τζιν της προ απώλειας βάρους . Έμεινα άναυδη διότι την έχω συνήθιΣει πλέον ΑΔΥΝΑΤΗ – και τότε ΜΟΝΟ συνειδητοποίησα το μεγάλο ταξίδι που κάναμε στον αγωνα προς την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της υπερφαγίας . Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο παιδιά αν υπάρχει πραγματική ΘΕΛΗΣΗ γι ‘ αλλαγή και ΥΠΟΜΟΝΗ . Την ευχαριστώ πολυ που μ εμπιστεύτηκε και ποτέ δεν έδειξε ανυπακοή σε αυτά που της πρότεινα κάθε φορά ….

Μ.Β νοσηλεύτρια 31 ετών , ύψος 173cm.  Ξεκίνησε το πρόγραμμά της 108 κιλά , η Μ. εξαιτίας του κυκλικού ωραρίου στην δουλεία της έβαλε απότομα αρκετά κιλά που την δυσκόλευαν την ζωή.  Τα τελευταία τρία χρόνια,    έκανε αρκετές απόπειρες μα  δεν κατάφερνε ποτέ ν ΄απαλλαγεί οριστικά από αυτά τα κιλά  . Μαζί ανακαλύψαμε έξυπνους τρόπους να εντάσει γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας … χωρίς στερήσεις και πείνα που δυστυχώς, ως αποτέλεσμα έχουν να έξαρση των υπερφαγικών επεισοδίων … Με αυτά τα τρικ,  καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τον μεταβολισμό της  ! Σήμερα ζυγίζει 75 κιλά τα οποιά τα έφτασε μετά από  11 μήνες  .

K.N.21 ετών , ύψος  169.  αρχικο βαρος 105 κιλα. Η Κ. από μικρό παιδί πάντα ήταν στρουμπουλή, και μια λανθασμένη  διατροφή με πολλές απαγορεύσεις στα 14 της, την οδήγησε στο να γίνει παχύσαρκη μέχρι την ηλικία των 20. Η οικογένεια της επίσης παρουσίαζε υπερβάλλον βάρος και απ ότι ισχυρίζεται δεν την βοηθούσανε στο να μάθει να τρέφεται σωστά .  Όταν πέρασε στην αγαπημένη της σχολή ιατρική και ήρθε να σπουδάσει στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε να κάνει και μια ριζική στροφή στην υγιεινή διατροφή. Σε 9 μήνες κατάφερε να χάσει 36 κιλά, χωρίς να στερηθεί και τις αγαπημένες τις κρεπες . Σήμερα απολαμβάνει την φοιτητική της ζωή .

Μ.Β. , 28 ετών , ύψος  171.  65κιλα. Η Μ. δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος της , καθώς παρουσίαζε μικρές διακυμάνσεις . Δυστυχώς τελειώνοντας το μεταπτυχιακό της, δεν κατάφερε να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της όποτε αναγκάστηκε να επιστρέψει από την Αθήνα στην γενετήρια της  και το πατρικό της σπίτι . Της κακοφάνηκε πολύ αυτό και κλείστηκε στον εαυτό της.  Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της  μέρας μπροστά στον υπολογιστή.  Είχε περίεργα ωράρια.  Κοιμόταν πολύ αργά το βράδυ και ξύπνιε μεσημέρι.  Έτρωγε συνέχεια και τσιμπολογούσε κακής ποιότητας σνακ,  όχι από βιολογική ανάγκη απ ότι μου εξομολογήθηκε  αλλά από ανία και τάσεις αυτοκαταστροφής.. δεν ηθελε πολύ να γινει και μεσα  σε 6 μήνες βρέθηκε με 16 επιπλέον κιλά τα όποια την έριξαν ακομα πιο πολύ την ψυχολογία . Όταν καποια φαση βρήκε  προσωρινή δουλειά σε μια καφετέρια αποφάσισε να απαλλαγεί και από τα κιλά . Μέσα σε 2 μήνες έχασε  τα πρώτα 12 κιλά –  και σε άλλους 2 μήνες τα υπόλοιπα 5 που την δυσκόλευαν την ζωή.

Tην Τ. Μ.  δεν την έχω γνωρίσει ποτέ προσωπικά αλλά είναι σαν να την ξέρω, διότι  συνεργαστήκαμε μέσα διαδικτύου για περίπου 1 με 1 μισή  χρόνο με μικρά διαλείμματα στις περιόδους των γιορτών . Δεν είναι κάτοικος Ελλάδος, μένει στην Γερμανία όπου είναι παντρεμένη .  Από έφηβη , ήταν λίγο εύσωμη… »τσουπωτή» όπως χαρακτηρίστηκα μου είχε αναφέρει στο πρώτο ιστορικό που συμπλήρωσε , αλλά μετά την συμβίωση με τον καλό της , [ο οποίος έχει και αυτός πολλά κιλά] , τις εγκυμοσύνες και μια μανιοκατάθλιψη άφησε τελείως τον εαυτό της και έφτασε να ζυγίζει στα 33 της , 125 με 130 κιλά  .   Τυχαία άκουσε από μια φίλη της στην Ελλάδα για μένα , και δεν δίστασε να μου στείλε μήνυμα να ξεκινήσουμε δειλά μια προσπάθεια. Το καλό ήταν οτι δεν είχε κάνει ποτέ της δίαιτα για να είναι κουρασμένος ο οργανισμός της και έτσι, σιγά σιγά σε διάστημα 15 – 18μηνων έχασε 40 κιλά . Σήμερα κυμαίνεται συν πλοίν  78 με 84 κιλά .υ.γ:Γι αυτό το περιστατικό αισθάνομαι ιδιαίτερα Περήφανη   γιατί αποδεικνύει ακράδαντα πως σημασία έχει η πίστη και το πείσμα στο στόχο .. και όχι μόνο να λειτουργείς με τον φόβο του ότι θα εκτεθείς  μπροστά στην ζυγαριά του διαιτολόγου σου.  

Η Κ. βρισκότανε σε ιδανικά επίπεδα βάρους για το ύψος της,  αλλά δεν ήτανε ικανοποιημένη, διότι είχε  συσσώρευση  λίπους σε κάποια σημεία του σώματός της,  και ενώ  έκανε  γιόγκα  χρόνια,   δεν έβλεπε την διαφορά που επιθυμούσε , δηλαδή  το στέγνωμα   ( όπως το αποκαλούσε ) .

Και ενώ Πρόσεχε θεωρητικά  την διατροφή  της,  αν και στην πορεία ανακαλύψαμε ότι για την  αύξηση λίπους,   έφταιγε το γεγονός ότι παρέλειπε  γεύματα  πιστεύοντας πως θα κέρδιζε  θερμίδες και το σώμα θα έκαιγε λίπος , μα αντίθετα ,  η κατάσταση αυτή  οδηγούσε  το σώμα της στο να «τρώει»  την σάρκα του – τον μυϊκό ιστό  δηλαδή,  και ν ανεβάζει αναλογικά το λίπος .    Τελικά  μόλις σε δύο μήνες με πολύ μικρές αλλαγές στο τρόπο διατροφής της, κατάφερε επιτέλους ν αποκτήσει το κορμί που ονειρευότανε.  Στην ζυγαριά κατέβηκε 3 μόνο, κιλά, αλλά σε λίπος 7 ολόκληρες μονάδες.

Το  βάρος της  Β. εκτοξεύτηκε απότομα στην εφηβεία,  εξαιτίας  του σύνδρομο των  πολιτιστικών ωοθηκών  που της είχε παρουσιαστεί και  την ταλαιπωρούσε για χρόνια.   Συνεχώς ξεκινούσε θεραπείες με αντισυλληπτικά  για να στρώσει ο κύκλος της , μα δυστυχώς της προκαλούσανε έντονη κατακράτηση κιλών και αύξηση βάρους.  Στα 35 της ξεκίνησε να κάνει και εξωσωματικές θεραπείες για την απόκτηση παιδιού, και φυσικά οι ορμόνες και η κορτιζόνη που πήρε  της πρόσθεσαν άλλα 10 κιλά στο ήδη βεβαρυμμένο βάρος της.  Μόλις κατάφερε και έμεινε έγκυος , ζήτησε έγκαιρα την βοήθεια μου , και ευτυχώς  ήταν πολύ συνεργάσιμη και έβαλε μόνο 9 κιλά.  Συνεχίσαμε την συνεργασία για έναν  χρόνο ακόμη και  σήμερα στα 38 της είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού και ζυγίζει λιγότερα από ότι στην εφηβεία της .

Την Κ. την ξέρω από μικρό παιδί, την είχανε φέρει οι γονείς της για να ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα για  τα παραπανίσια της κιλά. Λόγω του ότι την είχανε φέρει με πίεση δεν ακολούθησε εκείνο το διάστημα διατροφή . Μ επισκέφτηκε ξανά μόνη της  , λίγο πριν τελειώσει τις σπουδές της στο επάγγελμα της αισθητικού.  Μου είπε χαρακτηριστικά :

«πως θα μ εμπιστεύονται οι μελλοντικοί πελάτες  αν δεν σέβομαι η ίδια το σώμα μου». Από τότε γράφτηκε στο γυμναστήριο, και ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα διατροφής, με φαγητά  που της έβαζα στο διαιτολόγιο προσαρμοσμένα στην λέσχη του πανεπιστημίου και στο φοιτητικό Budget  . Σε λιγότερο από ένα χρόνο απόκτησε μια κομψή σιλουέτα .

Ο κύριος Π.  έπαιζε ποδόσφαιρο χρόνια.  Μετά  τον στρατό όμως , εξαιτίας  μια εγχείρησης, στο γόνατό του που τον καθήλωσε στο κρεβάτι για 6 μήνες, εβαλε πολλά παραπανίσια κιλά. Του απαγόρευσαν οι γιατροί οποιαδήποτε μορφή φυσικής δραστηριότητας, και η καθιστική δουλειά γραφείου , σε μια πάροδο είκοσι χρόνων μετέτρεψε το αθλητικό του κορμί σε  ένα κουρασμένο σώμα.  Το καμπανάκι όμως για την αλλαγή ήταν ότι στον πρόσφατο  αιματολογικό  έλεγχο  που του εμφανίστηκε μια προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη.  Μόνο η σωστή διατροφή και η απώλεια βάρους θα τον απάλλεσαι από την φαρμακευτική αγώγη. Και έτσι έγινε. Σαν σωστός μαθητής τηρούσε κατά γράμμα τα προγράμματα διατροφής.  Ποτέ δεν γκρίνιαξε  αν και δεν έτυχε και ποτέ να κολλήσει η ζυγαριά. Σε περίπου 15 μήνες επανήλθε στην νεανική του εικόνα και έχασε σχεδόν 45 κιλά . 

 Η Ε. ξεκίνησε διατροφή για πρώτη φορά στην ζωή της, μόλις ο δείκτης της ζυγαριάς έδειξε τριψήφιο νούμερο  .  Τρομοκρατήθηκε μόλις το είδε γιατί ήταν  μόνο 29 ετών και δεν επέτρεπε στον εαυτό της αυτή την κατάσταση.  Για πρώτη φορά αντικρυζε κάτι τέτοιο, αλλα σε αυτό συντέλεσε και ο θυρεοειδής  χασιμότο που δεν μπορούσε ν ρυθμιστεί  . Όχι φυσικά  πως δεν έτρωγε κι ολας απ΄ότι μου εκμυστηρευότανε. Απλά ο μεταβολισμός της έκανε λιγότερες καύσεις από πριν . Μόλις κατάφερε και τον ρύθμισε άρχισε να χάνει και βάρος. Γράφτηκε και σε  παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο και αύξησε κάπως την φυσική της δραστηριότητα.  Τα κιλά τα έχασε σε 1  χρόνο περίπου.  Έφτασε τα 75 κιλά και σταμάτησε εκεί γιατί ένιωθε όμορφα με την εικόνα της  .

Η  Ε. ενώ ήταν πάντα αδύνατη, πρόσεχε την διατροφή της  και  γυμναζότανε συχνά , μια ερωτική απογοήτευση  πριν 4 χρόνια την οδήγησε στο να παρατήσει τον εαυτό της και να βρει παρηγοριά στα γλυκά . Γνώριζε ότι έχει αλλάξει το σώμα της, αλλά  Αρνιότανε να ζυγιστεί, φυσικά και  καταλάβαινε ότι έχει βάλει αρκετό βάρος , από τα ρούχα που δεν την κάνανε καθόλου, και τον περίγυρό της  που της το επισήμανε   .  Αυτό την στεναχωρούσε ακόμη περισσότερο και αντί να προσέξει  και να ξεκινήσει κάποια διατροφή , έτρωγε ακόμα περισσότερο  σαν να ήθελε κατά κάποιο τρόπο  να τους εκδικηθεί , ενώ έκανε ουσιαστικά κακό στον ίδιο της τον εαυτό . Αυτή η ιστορία κράτησε γύρω στα 3 χρόνια. Το αποτέλεσμα ήτανε  να φτάσει από 57 κιλά στα 82. Το εφαλτήριο για να ξεκινήσει διατροφή ήταν μια καινούρια  γνωριμία στα  μέσα μαζικής  δικτύωσης.  Ένας νέος έρωτας γεννιότανε πως θα τον υποδεχότανε μ ένα σώμα που δεν το θεωρούσε δικό της (όπως μου είπε στο πρώτο ραντεβού).   Μια φίλη της είχα χάσει σε μένα, αρκετά κιλά, και δεν δίστασε να ζητήσει το τηλέφωνο και να  κλείσει ραντεβού.  Ξεκινήσαμε τέλη Μαΐου την διατροφή και μέσα σε 7 μήνες έχασε τα 25 κιλά που την βάραιναν  και ξαναβρήκε τον εαυτό της . Φυσικά όλα αυτά τα συνδύασε με το αγαπημένο της trx  και ποδήλατο στην πολη . Επιτέλους σταμάτησε να κυκλοφορεί με κολλάν και φόρμες, και φόρεσε επιτέλους τ αγαπημένα της ρούχα.

To  Μαρινάκι  είναι από της εκπλήξεις στην δουλεία μου.  Την γνωρισα πριν 7 χρόνια. Όταν ήρθε στο γραφείο, φοιτήτρια ακόμα, και ομολογώ ότι σοκαρίστηκα μιας  και το σωματικό της λίπος άγγιζε  το 65% (3ου βαθμού   παχυσαρκία) από τα πιο υψηλά που έχω δει οσο κάνω αυτό το επάγγελμα .  Από τα λεγόμενα της, ότι ήθελε ν αδυνατίσει γρήγορα γιατον γάμο της ξαδέρφης της . Οταν το άκουσα αυτό θεώρησα ότι θα έβλεπα το ίδιο έργο με τα άτομα που βιάζονται. Δηλαδή, πίστεψα οτι θα έχανε κάποιο βάρος  αρχικά  , μετά θα κολλούσε κάπου η ζυγαριά, και η έλλειψη υπομονής θα την οδηγούσε ξανά σε υποτροπικά επεισόδια, και πολύ σύντομα θα επανακτούσε το βάρος που έχασε ακόμα και περισσότερο . Τελικά με διάψευσε , όχι απλά της άρεσε το πρόγραμμα, αλλά  και δεν παραπονιόταν ακόμα και τις φορές που έχανε  λίγα γραμμάρια. Ξεκίνησε μόλις έχασε τα πρώτα 25 κιλά και γυμναστήριο για την αποφυγή χαλάρωσης. Συνεργαστήκαμε τελικά 2 1/2 χρόνια (τον τελευταίο εξ αποστάσεως ). Έχασε συνολικά 52 κιλά, ώσπου να φτάσει στον τελικό της στόχο  δηλαδή να κατέβει από τα 70 κιλά . Όταν είδαμε το 69 τσιρίξαμε και οι δύο από χαρά.  Σήμερα βρίσκεται στην Κύπρο και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Απ ότι βλέπω στην σελίδα της στο fb μαθαίνει στα παιδάκια για την σωστή διατροφή που της έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής.

Η Κ. μόλις πάτησε τα 32 είδε φοβερές αλλαγές στο σώμα της. Ενώ συνήθιζε σε όλα τα χρόνια της ζωής της να τρώει ότι θέλει και  δεν πάχαινε, τώρα ήταν σαν να της καθότανε ότι και να έτρωγε.  Σε αυτό φυσικά έφταιγε και η έλλειψη δραστηριότητας μιας και η δουλειά της την καθήλωνε στην καρέκλα ασκεί το επάγγελμα «τεχνίτρια ονυχοπλαστικής», και πολλές φορές ξεχνούσε το φαγητό με αποτέλεσμά το βράδυ να θέλει να φάει μεγάλες ποσότητες φαγητού για να καλύψει το κενό  της μέρας.  Μόλις έκοψε και το κάπνισε σε 8 μήνες είδα ότι μπήκανε αλλά 10 κιλά, και από κει που πάντα ήτανε εμφανίσιμη και λεπτή έφτασε στο σημείο να πονάει και η μέση της από τα παραπανήσια κιλά.  Την άνοιξη μ επισκέφτηκε για να ξεκινήσουμε κάποιο πρόγραμμα. Έχασε αρκετά εύκολα, τα  15 κιλά που είχε βάλει τα τελευταία 2μιση χρόνια, μιας και  οργανισμός της ήταν παρθένος από διαιτες . Τελικά Ητανε απλό .. καθιέρωσε να τρώει πρωινό και κάποια ευέλικτα σνακ την ωρα της δουλειάς όπως επίσης, ξεκίνησε να πίνει και νερό, ένα πράγμα που είχε βγάλει  από την ζωή της το τελευταίο διάστημα πιστεύοντας λανθασμένα ότι δεν διψούσε  .