Αρχικήvegeterian / veganΦέτες κουνουπίδι πανέ στο φούρνο

Φέτες κουνουπίδι πανέ στο φούρνο

Συνταγή για ψητές φέτες κουνουπίδι πανέ με αυγό, κεφαλοτύρι και φρυγανιά.

Το λεγόμενο και «στέικ» κουνουπιδιού λόγω της κοπής του.

Υλικά Συνταγής

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • ¼ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο για το ράντισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι του σεφ, καθαρίζετε το κουνουπίδι από τα φύλλα, αν έχει, το κόβετε στη μέση και στη συνέχεια σε 2-3 χοντρές φέτες το κάθε κομμάτι.
  • Χτυπάτε το αυγό με το γάλα σε βαθύ πιάτο. Ρίχνετε το αλεύρι σε δεύτερο βαθύ πιάτο και σε ένα τρίτο ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι, τη μουστάρδα σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
  • Βυθίζετε τις φέτες του κουνουπιδιού στο αλεύρι, στη συνέχεια τις περνάτε από το μείγμα των αυγών και τέλος τις πανάρετε με το μείγμα της φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
  • Τοποθετείτε τις παναρισμένες φέτες κουνουπιδιού στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχετε προηγουμένως στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζετε την επιφάνεια των κουνουπιδιών με ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′-20′. Γυρίζετε τις φέτες από την άλλη πλευρά και ραντίζετε πάλι με ελαιόλαδο. Ψήνετε για άλλα 15′-20′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρετε στύβοντας -αν θέλετε- λίγο χυμό λεμονιού πάνω στην κάθε φέτα κουνουπιδιού.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × five =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ