ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο διαιτολογικό γραφείο της Ειρήνης Τσοκαταρίδου παρέχονται συμβουλές διατροφής ιδιαίτερα χρήσιμες και απαραίτητες για άτομα κάθε ηλικίας που έχουν στόχο τη μεταβολή του βάρους τους, την μείωση του σωματικού λίπους, την πρόσληψη βάρους , την αύξηση του μεταβολισμού τους, την επίλυση διαταραχών που σχετίζονται με την λήψη τροφής  , καθώς και  τη βελτίωση  της υγείας τους αλλά και τη διατροφική επιμόρφωση. Σχεδιάζουμε εξατομικευμένα προγράμματα βάση τών δικών σας προτιμήσεων , τα οποία μπορεί και όλη η οικογένεια με να τ΄ακολουθήσει, με μικρές αλλαγές χωρίς να χρειάζεται να ετοιμάζεται μόνο για σας , πράγμα που είναι αρκετά χρονοβόρο .

Η σωστή και υγιεινή διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια όλων των χρόνιων παθήσεων, μέσω μηχανισμών μείωσης της φλεγμονής και ρυθμίζοντας την ορμονική δραστηριότητα. Ο όρος υγιεινή διατροφή αναφέρεται στην κατανάλωση τροφών τα οποία περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να είναι υγιές.

Η πρώτη συνεδρία  περιλαμβάνει:

Σωματομετρικές μετρήσεις (ύψος, βάρος, περιφέρεια μέσης και γοφών) .

Λιπομέτρηση:  Ανάλυση Σύστασης  Σώματος λίπους , μυικής μάζας  και υγρών

Το διαιτολογικό γραφείο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με ιατρική και  λιπομετρητή 3 συχνοτήτων MC-780MA με αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, ισορροπία μυϊκής μάζας, επίδοση μυών κάτω άκρων, δείκτη οιδήματος, σπλαχνικό λίπος και τμηματικές μετρήσεις λιπώδης και μυικής μάζα

Ο ζυγός-λιπομετρητής MC-780MA παρέχει άμεση ανάλυση τη σύστασης σώματος με μεγάλη ακρίβεια χρησιμοποιώντας πολυσυχνοτική τεχνολογία BIA.

Η κάθε αξιολόγηση περιλαμβάνει:

 1. Μετρήσεις για ολόκληρο το σώμα
 2. Τμηματικές μετρήσεις για κάθε χέρι, για κάθε πόδι και για τον κορμό και:

✓ Σπλαχνικό Λίπος*2

✓ Μεταβολική Ηλικία*2

✓ Φυσική Κατάταξη*2

✓ Ισορροπία Μυϊκής Μάζας*2

✓ Πρωτεΐνες (εκτίμηση) *2

✓Δείκτης οιδήματος

.

        

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού ηρεμίας  RMR με το εξελιγμένο MetaCheck 7100.

 • Ο MetaCheck  είναι ένα μηχάνημα υπολογισμού μεταβολικών ρυθμών. Ο συνδυασμός της μεθόδου της Έμμεσης Θερμιδομετρίας, δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζω με επιστημονική ακρίβεια το Βασικό Μεταβολισμό σας. Ο Metacheck μετράει το Οξυγόνο που καταναλώνει ο οργανισμός. Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζει τις θερμίδες που δαπανά ο οργανισμός σε ηρεμία (μέθοδος έμμεσης θερμιδομετρίας). Οι πληροφορίες που αντλούνται από αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και γενικά στην διατροφολογία. Το τέστ μεταβολισμού μπορεί να διεξαχθεί σε 10-20 λεπτά.. Με τονMetaCheck έχετε για κάθε εξεταζόμενο όλα τα δεδομένα μεταβολικών ρυθμών που χρειάζονται για την αξιολόγηση των διατροφικών αναγκών και τη συνταγογράφηση του διαιτολογίου.)

Λήψη ιατροφαρμακευτικού ιστορικού

Ανάλυση διατροφικών συνηθειών και αποδοχή

 Διατροφική εκπαίδευση και βελτίωση Συμπεριφοράς

Προκειμένου να λειφθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για την σύνταξη εξατομικευμένου διατροφικού προγράμματος και τον σχεδιασμό ενός πλάνου αλλαγών διαιτητικής συμπεριφοράς και ψυχολογικής υποστήριξης. Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας αποτελεί η συζήτηση.                       Έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να λύσετε οποιαδήποτε απορία έχετε ότι αφορά θέματα διατροφής και την έκβαση της πορείας σας.  Η ψυχολογική υποστήριξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε συνεδρίας εφόσον είναι πολύ σημαντική στην επίτευξη των στόχων σας και στην αλλαγή της διαιτητικής συμπεριφοράς.

.                                                      

 

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ  ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ:

 1. Παιδιά, εφήβους,
 2. Εγκυμοσύνη  και θηλασμό ,
 3.  Κλινικές παθήσεις (Σακχαρώδης Διαβήτης ,  Υπέρταση , Αναιμία,  χοληστεριναιμία , Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Νοσήματα Νεφρών , ουρική αρθρίτιδα, Υπερουριχαιμία )
 4. Γαστρεντερικές Διαταραχές (ευερέθιστο έντερο , γαστοοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα ,  γαστρίτιδα, Οισοφαγίτιδα, πεπτικά έλκη  )
 5.  Τροφικές αλεργείες – Δυσανεξείες  ( στην γλουτένη , λακτόζη
 6.  Αυξησή βάρους  σε ελλειποβαρή άτομα .
 7. Αθλητές (για αύξηση όγκου, ενίσχυση μεταβολισμού, μείωση ποσοστού λίπους και προετοιμασία για αγώνες).
 8.  Χορτοφαγική διατροφή ή Γαλακτο-αυγό χορτοφαγίκη
 9. Διαφορά είδη καρκίνου, διατροφή   κατά τη διάρκεια και  μετά τις χημειοθεραπείες)
 10. Νευρολογικές παθήσεις και αυτοάνοσα που σχετίζονται με την διατροφή 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Τέλος, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στον τομέα της διατροφής είναι η υιοθέτηση αυτών των διατροφικών συνηθειών ως τρόπου ζωής σε βάθος χρόνου. Εφόσον επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος βάρους θα ακολουθήσουν λίγες συνεδρίες «συντήρησης». Σ’ αυτές, θα συζητήσουμε το εξατομικευμένο σας διαιτολόγιο το οποίο θα αποτελεί τον «οδηγό» για την διατήρηση του βάρους.