Cookies με ταχίνι και σοκολάτα

206

Υλικά:

  • ▪️170 γρ.βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • ▪️120 γρ.καστανή ζάχαρη
  • ▪️1 βανιλίνη
  • ▪️190 γρ.ταχίνι
  • ▪️1 αυγό
  • ▪️260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • ▪️1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • ▪️1/4 κουτ.γλ .αλάτι
  • ▪️50 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
  • ▪️50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στους 180 ° βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι ,τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.

Στον κάδο  του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε 5 λεπτά να αφρατέψει .Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την βανιλίνη και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το αυγό και το ταχίνι.

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.

Επειδή το μείγμα αρχίζει να σφίγγει σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Πλάθουμε μπαλάκια 40 γραμμαρίων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα πατάμε ελαφρά με ένα ποτήρι ή με το ρύγχος του λεμονοστίφτη για να δώσουμε ωραίο σχήμα.

Προσέχουμε να μην κολλάνε μεταξύ τους γιατί απλώνουν.

Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει.

Όταν τα βγάλουμε  από τον φούρνο στην αρχή είναι μαλακά άλλα όσο κρυώνουν θα σκληραίνουν.

▪️tips: Αν δεν σας αρέσει το ταχίνι μπορείτε να το αντικαταστήστε με φυστικοβούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου https://www.mamasou.gr