Αpple crumble ελαφρύα

158

Είμαστε στο φθινόπωρο και ήδη τα πρώτα μήλα έκαναν την εμφάνισή τους.

Η καλύτερη ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα ε το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο της εποχής.

βρήκαμε ένα τέλειο εναλλακτικό γλυκό..μια μηλόπιτα στην αποδομημένη και μάλιστα στην light εκδοχή της.

Θέλουμε κάτι να αντιμετωπίσουμε τα sweet cravings της εποχής, αλλά δεν θέλουμε να το παρακάνουμε κιόλας με τις θερμίδες.

Βρήκαμε λοιπόν την συνταγή του apple crumble.

Πρόκειται για ένα γλυκό με μήλα , αλεύρι και βρώμη, θρυμματισμένο, τραγανό και γευστικότατο, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

Για τη γέμιση:

5 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

2 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης

1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το topping:

3/4 της κούπας βρώμη

1/4 της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλιές σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)

2 κουταλιές λάδι καρύδας ή ανάλατο βούτυρο

50γρ αλεσμένα φουντούκια ή καρύδια (προαιρετικό )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα κομμένα μήλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης ανακατεμένα.

Σε ένα μπολ ρίξε τη βρώμη, το αλεύρι και την κανέλα και ανακάτεψέ τα. Ενώ ανακατεύεις, πρόσθεσε το σιρόπι και το λάδι.

Ρίξε πάνω από το μείγμα των μήλων, το υπόλοιπο μείγμα με τα toppings και πίεσέ το για να κολλήσει.

Ψήστο στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και τα μήλα να μαλακώσουν.

Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και άστο να κρυώσει για 5 λεπτά.

Για τους πιο μερακλήδες, μπορείς να προσθέσεις γιαούρτι ή παγωτό βανίλια πάνω από το apple crumble σου.

Καλή απόλαυση!

https://www.bovary.gr