Τα υλικά μας
- 150gr. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
- 100gr. αμύγδαλα κομμένα*
- 50gr. σταφίδες*
- 50gr. καρύδια κομμένα*
- 1 κουτ.γλυκού κανέλα
- 1 κουτ.γλυκού τζίντζερ
- 1 κουτ.γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 μεγάλα αυγά
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ.σούπας γάλα ή γιαούρτι (αν βάλετε φυτικό, τότε γίνεται vegan & lacto free η συνταγή)
- 300gr. καρότα στον τρίφτη ή στο μίξερ κομμένα
* οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και φυσικά θρεπτικά στοιχεία
Για τα μυρωδικά, όλα τα κουταλάκια του γλυκού είναι κοφτά.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
- Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκατ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια “τρύπα” στη μέση.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το γάλα και τέλος τα τριμμένα καρότα.
- Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ.
- Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού.
- Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
- Αν θέλετε βάζετε από πάνω άχνη ζάχαρη αντί για κρέμα τυριού.