κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη

106

Τα υλικά μας

  • 150gr. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • 100gr. αμύγδαλα κομμένα*
  • 50gr. σταφίδες*
  • 50gr. καρύδια κομμένα*
  • 1 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας γάλα ή γιαούρτι (αν βάλετε φυτικό, τότε γίνεται vegan & lacto free η συνταγή)
  • 300gr. καρότα στον τρίφτη ή στο μίξερ κομμένα

* οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και φυσικά θρεπτικά στοιχεία

Για τα μυρωδικά, όλα τα κουταλάκια του γλυκού είναι κοφτά.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
  • Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκατ. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάντε μια “τρύπα” στη μέση.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το λάδι, το γάλα και τέλος τα τριμμένα καρότα.
  • Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ.
  • Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού.
  • Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
  • Βγάζετε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
  • Αν θέλετε βάζετε από πάνω άχνη ζάχαρη αντί για κρέμα τυριού.