Καλοκαιρινό τσιγαριστό με λαχανικά εποχής

85

Ένα εύκολο και λαχταριστό φαγητό, που θα φέρει όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του καλοκαιριού στο πιάτο σας

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 πατάτα (σε καρέ)
  • 500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
  • 500 γραμ. βλίτα
  • 4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
  • 5 – 6 κολοκυθοανθούς
  • 2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα

Εκτέλεση

Για το καλοκαιρινό τσιγαριστό, επιλέγουμε λαχανικά εποχής.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄. Τέλος, προσθέτουμε τα βλίτα και τους ανθούς.

Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.

Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και φετα . Δεν ανακατεύουμε.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

https://www.argiro.gr/recipe/fasolakia-ladera-kokkinista/embed/#?secret=01y2q6OptM