Μανιταρόσουπα

293

Η μανιταρόσουπα θα μπορούσε να συντροφεύσει εσάς και την παρέα σας ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως οι σούπες είναι ένα πολύ γρήγορο, εύκολο και εκλεκτό πιάτο ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Το βασικό συστατικό για να φτιάξεις μια σούπα είναι η «έμπνευση».

Αν και συνήθως οι σούπες παρηγορούν το στομάχι μας για λίγες μόνο ώρες, η μανιταρόσουπα θα σας κρατήσει για περισσότερες ώρες χορτάτους πόσο μάλλον με την προσθήκη της τριμμένης παρμεζάνας. Αποτελεί πολύ θρεπτική επιλογή καθώς όλα τα υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά παραμένουν στο υγρό στοιχείο του πιάτου μας. Oι βιταμίνες του συμπλέγματος B, η βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο, για παράδειγμα, είναι υδατοδιαλυτά και πολλές φορές μεγάλο μέρος τους χάνεται κατά το μαγείρεμα με το ψήσιμο, το τηγάνισμα κλπ.

Υλικά

  • 500 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουτ της σούπας κορν φλάουρ
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  2. Βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  3. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον ζωμό.
  4. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα και το ρίχνετε στην σούπα, χαμηλώνετε την ένταση και αφήνετε στην φωτιά για 2-3 λεπτά.
  5. Σερβίρετε την σούπα, και βάζετε σε κάθε πιάτο λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.