Μηλοπιτάκια χωρίς ζάχαρη

271

Αυτή η συνταγή για μαφιν μηλου είναι ό,τι πρέπει για μικρά (και όχι μόνο) παιδιά. Είναι εύκολη στην εκτέλεση με αποτέλεσμα να μπορούν να συμμετέχουν ρίχνοντας τα υλικά, ανακατεύοντας και μοιράζοντας το μείγμα στις θήκες

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 μήλο κομμένο σε κύβους
  • ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 0,5 φλιτζάνι μέλι
  • 2 αβγά
  • 300 γραμμάρια πρόβειο γιαούρτι (ή άλλο γιαούρτι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά, για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώστε τα 12 φορμάκια σας.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά σε ένα σύρμα. Προσθέστε το τριμμένο και το κομμένο μήλο και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο και το μέλι και χτυπήστε με ένα σύρμα. Προσθέστε και τα αβγά και χτυπήστε καλά. Τέλος προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια (ένα χρησιμοποιείτε) και ξανα-ανακατέψτε.
  4. Μεταφέρετε το υγρό μείγμα στο στεγνό και ανακατέψτε με μία κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά, χωρίς να το παρα-ανακατέψτε. Το μείγμα μπορεί να έχει μερικούς σβώλους μέσα, δεν πειράζει.
  5. Μοιράστε το μείγμα στα 12 θηκάκια. Εμένα με διευκολύνει να χρησιμοποιώ το εργαλείο για το παγωτό. Εάν θέλετε πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη
  6. Ψήστε τα κεκάκια για 13-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να ροδίσουν από επάνω.
  7. Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε!

Σημειώσεις