Θρεπτικές μπάρες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Χωρίς ψήσιμο για να διατηρούνται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του μελιού. Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με γάλα στο πρωινό ή να τις πάρουμε μαζί μας για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο.
Υλικά για 16 μπάρες
- 280 γρ. νιφάδες βρώμης
- 200 γρ. ταχίνι
- 110 γρ. μέλι
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ¼ κ. γλυκού κάρδαμο προαιρετικά
- 1 πρέζα αλάτι προαιρετικά
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε, αρχικά με το πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια. Πιέζουμε καλά να ενσωματωθεί η βρώμη με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι ή μπολ (στο βίντεο παρακάτω χρησιμοποιήσαμε μπολ 20 x 25 εκ.). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πιέζουμε αρχικά με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πάτο ενός ποτηριού. Πιέζουμε καλά να σφίξουν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ/ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 1 ημέρα πριν το κόψουμε)
- Αφού το αφήσουμε και δέσουν τα υλικά, κόβουμε τις μπάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να τις κάνουμε ορθογώνιες ή τετράγωνες.
Καλή απόλαυση!