Μπάρες με βρώμη, ταχίνι, μέλι και σταφίδες, χωρίς ψήσιμο

164

Θρεπτικές μπάρες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Χωρίς ψήσιμο για να διατηρούνται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του μελιού. Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με γάλα στο πρωινό ή να τις πάρουμε μαζί μας για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο.

Υλικά για 16 μπάρες

  • 280 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 110 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κ. γλυκού κάρδαμο προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι προαιρετικά

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε, αρχικά με το πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια. Πιέζουμε καλά να ενσωματωθεί η βρώμη με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι ή μπολ (στο βίντεο παρακάτω χρησιμοποιήσαμε μπολ 20 x 25 εκ.). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πιέζουμε αρχικά με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πάτο ενός ποτηριού. Πιέζουμε καλά να σφίξουν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ/ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 1 ημέρα πριν το κόψουμε)
  • Αφού το αφήσουμε και δέσουν τα υλικά, κόβουμε τις μπάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να τις κάνουμε ορθογώνιες ή τετράγωνες.

Καλή απόλαυση!