Μπάρες χωρίς ζάχαρη

148

Μια πανεύκολη , υγείινή και γευστική συνταγή

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. χουρμάδες

80 γρ. σιρόπι σφενδάμου

65γρ φυστικοβούτυρο

140 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένο

150 γρ. βρώμη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό τους χουρμάδες και τους χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μία πάστα. Μόλις είναι έτοιμοι, τους αδειάζουμε σε ένα μπολ. ( για καλύτερο άλεσμα τους έχουμε μουλιάσει λίγο πρίν )

2 Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και τα αδειάζουμε στο μπολ με τους χουρμάδες.

3 Έπειτα, ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ τα αμύγδαλα με τη βρώμη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4 Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ20εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

5 Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα και δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας

https://www.giorgostsoulis.com