Μια πανεύκολη , υγείινή και γευστική συνταγή
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. χουρμάδες
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
65γρ φυστικοβούτυρο
140 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένο
150 γρ. βρώμη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό τους χουρμάδες και τους χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μία πάστα. Μόλις είναι έτοιμοι, τους αδειάζουμε σε ένα μπολ. ( για καλύτερο άλεσμα τους έχουμε μουλιάσει λίγο πρίν )
2 Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο, τα ζεσταίνουμε ελαφρώς και τα αδειάζουμε στο μπολ με τους χουρμάδες.
3 Έπειτα, ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ τα αμύγδαλα με τη βρώμη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4 Στη συνέχεια, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ20εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
5 Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα και δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
