Πανεύκολες μπάρες με λεμόνι και καρύδα

223

Μπάρες με λεμόνι και καρύδα

Υλικά για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ:

400 γραμμ. μπισκότα digestive

150 γραμμ. καρύδα τριμμένη + 50 γραμμ. ακόμα για το πασπάλισμα

ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

200 γραμμ. βούτυρο ανάλατο

397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα 150 γραμμ.

καρύδας και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,

μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα το μίγμα των μπισκότων. Ανακατεύουμε

ζωηρά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την

υπόλοιπη καρύδα και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.

Το κόβουμε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.