Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Μέλι και Γιαούρτι

299

Υλικά

Για το χαλβά
– 300 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
– 50 ml. ελαιόλαδο
– 200 γρ. γιαούρτι
– 50 γρ. μαύρες σταφίδες
– 50 γρ. ξηρούς καρπούς
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
– 350 γρ. μέλι
– 600 ml. νερό
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1-2 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να καβουρδίζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35 λεπτά.

Βήμα 2: Προς τη μέση της διαδικασίας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα του μεονιού, σιγοβράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3: Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει ο χαλβάς.

Βήμα 4: Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το σιρόπι και μεταφέρουμε σε φόρμα.

Βήμα 5: Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματίσουμε τον χαλβά
– Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και φρούτα της αρεσκείας μας