Σοκολατένιο κέικ με ταχίνι

159

5 κ.σ. σκόνη κακάο

 280 g ζάχαρη (καστανή/καρύδας)

 200 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

½ φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο

 5 κ.σ. (γεμάτες) ταχίνι 

200 ml φυτικό ρόφημα

 1 κ.γ. baking powder

 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 

1 πρέζα αλάτι 

2 κ.σ. σουσάμι 

50 g σταγόνες σοκολάτας

Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα στερεά υλικά μας: κακάο, αλεύρι, ζάχαρη, σόδα, baking powder και αλάτι.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας (αν χρησιμοποιήσουμε ηλιέλαιο παραλείπουμε αυτό το στάδιο).

Προσθέτουμε το ταχίνι, το λάδι και το γάλα στο μίγμα των στερεών και ανακατεύουμε. Αν το επιθυμούμε προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για να το κάνουμε πιο σοκολατένιο. Προσοχή: δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το μίγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε το σουσάμι στην επιφάνεια. Θέλουμε να γίνει σαν brownie, οπότε ιδανικά επιλέγουμε κάποιο επίπεδο ταψάκι και όχι φόρμα του κέικ. Στην δική μου παρασκευή χρησιμοποίησα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30cm.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 170 βαθμούς. Δεν παραψήνουμε γιατι θέλουμε το κέικ μας να είναι υγρό και fudgy στη μέση.

Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα ταχίνι και σουσάμι.

ΠΗΓΗ: https://www.dietitiansbanquet.com