Σπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια και ντρέσινγκ με σουσάμι

179

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Δημιουργική σαλάτα με το λαχανικό της εποχής.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια 3 – 4 εκ. Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;
  • 1 μέτριο αβοκάντο, σε κύβους
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια νωπή πετσέτα,σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πρασινάδες της αρεσκείας μας (ρόκα, μαρούλι, γαλλική, αντίδια, βαλεριάνα, κ.τ.λ.)
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/4 μάτσο φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα, ή μαϊντανού
  • αλάτι

Για το ντρέσινγκ

  • 30 ml μηλόξιδο
  • 20 ml σόγια σος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο καλά σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 3 λεπτά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 3 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα μανιτάρια, τις πρασινάδες, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.