Υπέροχα Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια !

199

Αρχικη » ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Υπέροχα Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια που τα παιδιά θα λατρέψουν να φτιάξετε μαζί!

Η καλύτερη επιλογή γλυκού που μπορεί ο γονιός να προσφέρει στο παιδί είναι το σπιτικό και με σωστή παρασκευή, δηλαδή με υψηλή θρεπτική αλλά μικρή θερμιδική αξία, χωρίς πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά.
Το να δείχνω στα παιδιά πώς να απολαμβάνουν γλυκά στο πλαίσιο ενός υγιεινού γεύματος, θα τα βοηθήσει και με τις επιλογές τους στο μέλλον.Σας προτείνουμε υπέροχα γλυκά για την περίοδο των Χριστουγέννων που μπορείτε να προσφέρετε με πολύ λιγότερες ενοχές στα παιδιά!Προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά που θα χρειαστείτε (αν δεν τα έχετε ήδη στο ντουλάπι), φορέστε ποδιά στα παιδιά σας, και φτιάξτε τα πιο εύκολα, γρήγορα γλυκά που θα ξετρελάνουν εσάς και τα παιδιά σας!

Χριστουγεννιάτικα cookies

Υλικά :

  • 1 αυγό
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο
  • ¾ κούπα καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • ¼ κούπα άγλυκο κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • Δάκρυα κουβερτούρας

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το χέρι ή με ένα μιξερ. Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα και βάλτε με ένα κουτάλι γέμιση. Πασπαλίστε με τα κομματάκια κουβερτούρας και ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Γλυκάκι για τα Χριστούγεννα χωρίς ψήσιμο

Υλικά

  • μισό φλιτζάνι καρύδια
  • μισό φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • μία κουβερτούρα
  • τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση
Σε μια λαδόκολλα, τοποθετείτε τα καρύδια ώστε να σχηματίζουν μικρές μπαλίτσες. Προσέξτε να είναι το είναι δίπλα στο άλλο ώστε να μπορεί να «σταθεί» η σοκολάτα. Λιώνετε το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνετε πάνω από τα καρύδια. Αφήνετε για λίγο να στεγνώσει και προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα καρύδια και αφήνετε τις σοκολατένιες μπουκίτσες να κρυώσουν.

Φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα

Υλικά

  • 2 μεγάλα πορτοκάλια με φλούδα
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Πλένετε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε φέτες ίδιου μεγέθους. Αφήνετε το νερό να βράσει, προσθέτετε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τις φέτες από πορτοκάλι. Τις αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Λιώνετε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα. Βουτάτε τη μισή φέτα πορτοκαλιού στη σοκολάτα και τα ακουμπάτε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

ΜΑΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ http://faepaidimou.gr