Φανουρόπιτα, για το Καλό!

100

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
    Στύβουμε τα πορτοκάλια.
    Σε ένα μπωλ χτυπάμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε όσο χρειαστεί μέχρι ασπρίσει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, όπου έχουμε προσθέσει την σόδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο ξύσμα, αν θέλουμε.
  3. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρύδι και τις σταφίδες.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα ελαιόλαδου-ζάχαρης-πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι.
  5. Αλείψουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
    Ξεφορμάρουμε και αν πασπαλίζουμε με άχνη προαιρετικά!

  6. πηγή: https://funkycook.gr
  7. κεντρική φώτο : ψwww.argiro.gr