Υλικά
- 450 gr. αλεύρι φαρίνα
- 180 ml. ελαιόλαδο
- 200 ml. χυμό πορτοκάλι
- 200 gr. σταφίδες μαύρες και ξανθές
- 100 gr. καρύδι τριμμένο
- 200 gr. ζάχαρη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στύβουμε τα πορτοκάλια.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε όσο χρειαστεί μέχρι ασπρίσει το μείγμα. - Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, όπου έχουμε προσθέσει την σόδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο ξύσμα, αν θέλουμε. - Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρύδι και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα ελαιόλαδου-ζάχαρης-πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι.
- Αλείψουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
Ξεφορμάρουμε και αν πασπαλίζουμε με άχνη προαιρετικά!
πηγή: https://funkycook.gr- κεντρική φώτο : ψwww.argiro.gr