Χοντρά, μαλακά μπισκότα cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)

246

Χοντρά, μαλακά μπισκότα cookies με κομμάτια σοκολάτας

Η συνταγή μακάρι να ήταν δικιά μου. Ανήκει στην φοβερή μπλόγκερ Sally από το Sally’s Baking addiction. Η κύρια διαφορά στην δική μου εκτέλεση είναι πως τα μπισκότα τα έψησα λίγο παραπάνω για να κάνουν κρούστα. Ήθελα δηλαδή ένα ελαφρώς τραγανό εξωτερικό και ένα μαλακό εσωτερικό. Επίσης, η ζάχαρη που χρησιμοποίησα ήταν μαύρη μαλακιά και όχι καστανή μαλακιά, πράγμα που τους έδωσε μια πιο βαθιά γεύση. Τέλος, επειδή δεν είχα εκχύλισμα βανίλιας, έβαλα μια βανιλλίνη κάψουλα. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή όπως την έφτιαξα ακριβώς. 

ΥΛΙΚΑ για 16 μπισκότα

  • 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1.5 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά, μην το παραλείψετε)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 170γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (όχι μαργαρίνη παρακαλώ)
  • 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135γρ καστανή μαλακιά ζάχαρη με μελάσα (εγώ έβαλα σκούρα)
  • 1 αβγό μεγάλο +1 κρόκο από ένα μεγάλο αβγό ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλλίνη κάψουλα)
  • 170γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 55-58% κακάο. Μην χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας γιατί δεν είναι τόσο καλής ποιότητας και δεν λιώνουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε στο αλεύρι τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κορν φλάουρ.
  2. Σε ένα άλλο μπόλ λιώνετε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και ρίχενε μέσα τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια.
  3. Προσθέτετε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο στοπ αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνετε και τα κομμάτια σοκολάτας .
  4. Καλύπτετε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά, μέχρι 3 ημέρες. Καλύτερα όμως να την αφήσετε να ωριμάσει 24 ώρες τουλάχιστον. Αυτό δίνει πιο νόστιμα μπισκότα.
  5. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη να ζεσταθεί λιγάκι περ 10 λεπτά.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 165 oC αέρα. Εγώ τα έψησα σε πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα. Καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
  7. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιο εύκολα με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού φτιάξτε μπάλες βάρους 55γρ κάθε μία.
  8. Μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ και να τις διατηρήσετε άψητες. Θα χρειαστούν περίπου 1 έξτρα λεπτό στο ψήσιμο.
  9. Τοποθετήστε τις μπάλες με κενά μεταξύ τους στις δύο λαμαρινες (8 σε κάθε λαμαρίνα δηλαδή) και ψήστε για 11 περίπου λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα φυλάξετε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται μία εβδομάδα περίπου.
  10. Αν θέλετε μπορείτε να καταψύξετε τα ψημένα μπισκότα για περίπου 3 μήνες.

https://foodjunkie.eu