Συστατικά
Για τη σως τυριού
- 220 γρ. τυρί κρέμα
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- (αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα τυριού με στραγγιστό ή να το κάνεις μισό μισό )
Για τις κροκέτες
- 120 γρ. κινόα
- 100 γρ. μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- ηλιέλαιο
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 γρ. βρόμη
- 1 αβγό, μέτριο
- αλάτι πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σως τυριού
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις κροκέτες μας.
Για τις κροκέτες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει βάζουμε την κινόα να βράσει για 12-14 λεπτά.
- Παράλληλα κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και βάζουμε να βράσει στην κατσαρόλα με την κινόα τα τελευταία 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, στραγγίζουμε την κινόα και τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
- Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη τα καρότα και τα κολοκύθια και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκύθια.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά μας.
- Βγάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε στο μπολ με την κινόα.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη βρόμη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Σε ένα ταψί 30×40 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε κροκέτες με μια γεμάτη κουταλιά την φορά ή πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με τη σως τυριού.