- 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- salt and pepper
- 2-3 κ.σ. κόκκινη σάλτσα *
- 1/2 φλ. τριμμένη mozarella
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κολοκύθι σε ροδέλες ενός εκ.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις δυο πλευρές του κολοκυθιού και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Ψήνουμε τα κολοκύθια στο φούρνο για 2-3′ από την κάθε μεριά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αλείφουμε λίγη σάλτσα στο κάθε κομμάτι, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί το τυρί.
*Κόκκινη σάλτσα: Ετοιμάζουμε την κόκκινη σάλτσα ως εξής: σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε μισό κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε ένα κουτί πολτοποιημένες ντομάτες 1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κύβο λαχανικών, ρίγανη και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.