Δροσερή, κρουστή σαλάτα με τρυφερά κολοκυθάκια, ζουμερές ντομάτες και τραγανή αραβική πίτα!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 μεγάλη αραβική πίτα
- 2 μέτριες ντομάτες, σε κύβους
- 6 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
- 1 πιπεριά κέρατο, σε καρέ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε καρεδάκια
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας σουμάκι, σε σκόνη. Το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα. εναλλακτικά, βάζουμε 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα
- από ακέρωτολεμόνι,με άλλο όμως γευστικό αποτέλεσμα)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, ντομάτες και τραγανή αραβική πίτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Ψήνουμε την αραβική πίτα στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Τη σπάμε σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε σε ρηχή και ανοιχτή σαλατιέρα τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό), τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και στο πλάι ή ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας βάζουμε τα κομμάτια πίτας.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά.
- Ανακινούμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα με κολοκυθάκια, ντομάτες και τραγανή αραβική πίτα και σερβίρουμε
/www.gastronomos.gr/