Cheesecake Pina Colada (γεύση καρύδα ανανάς)

176

Υλικά

Για τη βάση

1 κουτί μπισκότα τύπου πτιμπερ αλεσμένα στο μούλτι
40 γρ. ινδοκάρυδο
80 γρ. λάδι καρύδας

Για τη γέμιση pina colada

1 κουτί morfat παγωμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. κρέμα καρύδας, παγωμένη
100 γρ. φρέσκο ανανά ώριμο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

Για τη διακόσμηση

1 φάκελο ζελέ και αν θέλουμε λίγη σαντιγή που έχουμε κρατήσει .

Εκτέλεση

Η βάση

Ψήνουμε το ινδοκάρυδο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και το ανακατεύουμε με το μπισκότο και το λάδι καρύδας.

Στρώνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε μια αναγόμενη φόρμα 24 εκ. και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Η γέμιση

Κρατάμε από την κρέμα καρύδας μόνο το στέρεο υλικό και το αφρατεύουμε στο μίξερ μαζί με την κρέμα περίπου 4’.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’ ακόμη.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τον ανανά, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τη φόρμα.

Τοποθετούμε τη φόρμα για 1 ώρα στο ψυγείο.

Η διακόσμηση

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για 30’.

Κατόπιν περιχύνουμε το cheesecake προσεκτικά με το ζελέ και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Αν δεν έχουμε λάδι καρύδας χρησιμοποιούμε αντίστοιχη ποσότητα λιωμένο βούτυρο
-Αντί για τυρί κρέμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μασκαρπόνε

Σημειώσεις για τη συνταγή:

φυσικά οφείλω ν αναφέρω πως δεν είναι

λάιτ αυτή η συνταγή εξαιτίας της κρέμας τυρί και σαντιγί που περιέχει . Μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες ή να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά .