Μάφιν Μήλου με crumble

126
Υλικά

• 160 γρ. αλεύρι ( γ.ο.χ. ή ολικής )

• 100 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 1/2  κ.γ. σόδα

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 1 αβγό

• 180 ml χυμός πορτοκαλιού

• 110 ml ηλιέλαιο

• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 200 γρ. μήλα

για το crumble

• 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 30 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 1/2 κ.γ. κανέλα

• 1 κ.γ. βανίλια

• 4 κ.σ. λάδι

για το γλάσσο

• 100 γρ. ζάχαρη άχνη

• 2 κ.σ. γάλα

παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  180 °C (αντιστάσεις).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πηρούνι όλα τα στερεά υλικά.

Προσθέτουμε το αβγό, το χυμό, το ηλιέλαιο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το crumble, βάζοντας όλα τα υλικά του σε ένα μπολ.

Με τα χέρια ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν ψίχουλα.

Σε ταψάκι για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες και τις γεμίζουμε 3/4.

Από πάνω ρίχνουμε το crumb περίπου 1 κ.σ. στο κάθε muffin.

Ψήνουμε για περίπου 20-23 λεπτά, ή μέχρι όταν βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin, βγει καθαρή.

Για να φτιάξουμε το γλάσσο ανακατεύουμε την άχνη με το γάλα μέχρι να γίνει απαλό και λείο. Ρίχνουμε πάνω από κάθε muffin, αφού έχει κρυώσει.

την συνταγή την είδαμέ στο μπλογκ thecookinyou.gr