VEGAN MUFFINS ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

67
  • 100 γρ.αλεύρι βρώμης
  • 2μήλα μεσαίου μεγέθους (τριμμένα και καλά στραγγισμένα)
  • 65 γρ.ζάχαρη καστανή
  • 70 ml ηλιέλαιο
  • 360 γρ.κινόα μαγειρεμένη
  • 2 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 mlγάλα αμυγδάλου
  • 25 γρ.pecan (χοντροκομμένα)
  • 35 γρ.σταφίδες ή cranberries ή goji berries
  • 1 κ.γ.baking powder
  • 1/2 κ.γ.μαγειρική σόδα
  • 1πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ.ginger, κανέλα, γαρύφαλλο
  • 40 γρ.νιφάδες βρώμης
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ᵒC στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μαζί τα μήλα, τη ζάχαρη, την κινόα, το εκχύλισμα βανίλιας, τα pecans, το γάλα, το ηλιέλαιο και τα αποξηραμένα φρούτα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι βρώμης με το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μήλα. Τελευταίες, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας.
  4. Με τη βοήθεια ενός scoop παγωτού μοιράζουμε το μείγμα μας και το βάζουμε μέσα στα 10 φορμάκια σιλικόνης ή σε θήκες για muffins. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν στη θήκη τους και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Αρχικά μπορεί να φανεί ότι το μείγμα μας δεν έχει συνοχή όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς κατά το ψήσιμο θα γίνουν πιο συμπαγή.

Φροντίζουμε να γεμίσουμε με το μείγμα τις θήκες όσο περισσότερο μπορούμε καθώς τα συγκεκριμένα muffins δε περιμένουμε να φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.