Αλμυρές μπάρες βρώμης με λιαστές ντομάτες, ελιές & μυρωδικά

315

Υλικά

  • 180γρ νιφάδες βρώμης
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
  • 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 2 ½ κ.σ. λιναρόσπορος, αλεσμένος
  • ¼ κ.γλ. κύμινο (προαιρετικά)
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό ή συνδυασμό (προαιρετικά)
  • 40 γρ. ηλιόσπορος
  • 40 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 320 γρ. φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
  • 8 λιαστές ντομάτες (σε ελαιόλαδο), ψιλοκομμένες
  • 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε μπολ ανακατεύουμε την βρωη, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον λιναρόσπορο, το κύμινο, το μπούκοβο, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και τη διατροφική μαγιά.

2) Περιχύνουμε με το φυτικό ρόφημα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.

3) Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές Καλαμών και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα.

4) Ρίχνουμε ομοιόμορφα το τελικό μείγμα σε ταψάκι λαδωμένο και περασμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν. Θα είναι μαλακές, όχι σαν τις κλασικές τραγανές μπάρες.

5) Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε ξύλο κοπής. Κόβουμε προσεκτικά σε μπάρες ή τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.