Βασιλόπιτα light

209

Βασιλόπιτα lightαποθήκευση – εκτύπωση
Μερίδες: 10-12 / προετοιμασία: 10΄ / συνολικός χρόνος: 60΄


Υλικά

  • Υλικά: 300 γρ. αλεύρι ολικής
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη ½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 2 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Διακόσμηση:
  • 2-3 κ.σ. μέλι αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • τριμμένη καρύδα



Διακόσμηση:
2-3 κ.σ. μέλι αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά: Αλεύρι, baking powder, μαγειρική σόδα, κανέλα, γαρύφαλλο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με το μέλι για 1-2΄ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3΄ ακόμη. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γάλα και σταδιακά το μίγμα των στερών υλικών ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη με απαλές και κυκλικές κινήσεις, ώσπου να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50΄ ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέντρο του γλυκού. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε για 10΄ να σταθεί και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με μέλι αραιωμένο με νερό για να κολλήσει η τριμμένη καρύδα με την οποία θα τη διακοσμήσουμε.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

https://couzinista.blogspot.com