Μπάρες βρώμης με φυστικοβούτυρο

280

απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά + 2 ώρες αναμονή στο ψυγείο

Υλικά:

  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 70 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
  • 20 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 80 γρ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης)
  • 30 γρ. λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

για το γλάσο σοκολάτας

  • 30 γρ. σκόνη κακάο
  • 35 γρ. λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)
  • 80 γρ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης)

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μούλτι και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το λάδι καρύδας, το μέλι (ή το σιρόπι αγαύης), το εκχύλισμα βανίλιας και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ρευστό μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο στο μείγμα με τη βρώμη και αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 20Χ20 εκ. με λίγο λάδι και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα μας και πατάμε με ένα κουτάλι για να έχουμε μια επίπεδη, ομοιόμορφη επιφάνεια.
  6. Κοσκινίζουμε το κακάο. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας, δηλαδή το κακάο, το λάδι καρύδας και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω στο μείγμα με τη βρώμη.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια. Συντηρούμε στο ψυγείο.
http://www.delightfularea.com