Μπισκότα κολοκύθας με βρώμη

161

Συστατικά

  • 250 γρ. πουρέ κολοκύθας πολύ καλά στραγγισμένος
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. σταφίδες ψιλές
  • 50 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 γρ. λιναρόσπορο σπασμένο
  • 160 γρ. σκόνη βρώμης
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα προαιρετικά ή σταγονες σοκολάτας )

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα 250 γρ. πουρέ κολοκύθας και προσθέτουμε το μέλι και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε.
  • Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ώστε να τραβήξει η βρώμη τα υγρά. Δε χρειάζεται να μπει το μείγμα στο ψυγείο.
  • Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
  • Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας 1 γεμάτη κουταλιά περίπου 50 γρ. και με την ανάποδη του κουταλιού μας το απλώνουμε ελαφρώς δίνοντας σχήμα στα μπισκότα μας.
  • Εναλλακτικά… φτιάχνουμε τα μπισκότα πλάθοντας τα με τα χέρια μας, φροντίζοντας να τα έχουμε ελαφρώς βρεγμένα για να μην κολλάει πάνω τους το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο καστανή ζάχαρη από πάνω τους, αν θέλουμε ή με σταγονες σοκολάτας !
  • Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!