Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ραπανάκια και σως βαλσάμικου με ρόδι

38

Υλικά

  • 500 γρ. κόκκινο λάχανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
  • 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη λαχανικών.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το λάχανο σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο.

Περιχύνουμε το λάχανο με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαύρο και λευκό σουσάμι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μια ακόμη κουταλιά κρέμα βαλσάμικου με ρόδι, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.