Τραγανά κολοκυθάκια φούρνου

142

Αυτά τα κολοκυθάκια είναι απίστευτα τραγανά απ’ έξω και τόσο μαλακά στο εσωτερικό τους, που με τίποτα δε θα πιστέψετε ότι έχουν ψηθεί στο φούρνο.

Είναι το πιο τραγανά κολοκυθάκια φούρνου. Πιστέψτε με ότι αν τα δοκιμάσετε θα πείτε ότι είναι το πιο νόστιμα κολοκυθάκια που έχετε φάει. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα τηγανιτά. Ίσα ίσα είναι πιο γευστικά, πιο τραγανά και σίγουρα πολύ πολύ πιο υγιεινά!

Υλικά

• 4 μέτρια κολοκυθάκια

• 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 2 αβγά

• 2 κ.σ. μουστάρδα

• 2 κ.σ. νερό

• 200 γρ. φρυγανιά ή τριμένα κριθαροκούλουρα

•  2 – 3 . τριμμένη πικάντικη γραβιέρα (ή παρμεζάνα)

• 1 κ.γ. αλάτι

• 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

• 1/2 κ.γ. πιπέρι

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κόβουμε τα κολοκυθάκια και πανάρουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 °C.

Αφού πλύνουμε τα κολοκυθάκια τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά με τη μουστάρδα και το νερό και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το panko, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κόλλιανδρο. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.

Καλύπτουμε το κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού πρώτα με αλεύρι, βουτάμε στο αβγό και τέλος στο μείγμα με το panko.

Βήμα 2: Ψήνουμε τα κολοκυθάκια.

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε στη σειρά το παναρισμένα κολοκυθάκια και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω τους λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 8-10 λεπτά.

την συνταγή την πήρα : https://thecookinyou.gr