Υγιεινή πίτσα από κουνουπίδι

240

Η υγιεινή εκδοχή της πίτσας..και χωρίς γλουτένη και νόστιμη και κυρίως θρεπτική χάρη στο κουνουπίδι!!!

θα χρειαστούμε για τη βάση 

½ κουνουπίδι μεγάλο (ή 1 μέτριου μεγέθους)

 110 gr καλαμποκάλευρο

 50 gr τριμμένη γραβιέρα

 30 gr τυρί κρέμα κατσικίσιο

 2 αυγά

Υλικά για την πίτσα

 τριμμένα τυριά

 σπιτική σάλτσα ντομάτα

 τυρί κρέμα προαιρετικό

 ρόκα φρέσκια ντομάτα

 φρέσκο κρεμμυδάκι ή πιπεριές μανιτάρια

 ρίγανη

εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στο αέρα.

2 Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια (χωρίς τα κοτσάνια) και τα περνάμε από το multi για να γίνει σαν κους κους (αυτό είναι το πιο δύσκολο σημείο αν δεν έχουμε μεγάλο μουλτι).

3. Μεταφέρουμε το “ρύζι” από κουνουπίδι σε ένα μπολ και βάζουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά.

4. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά.

5. Θα δημιουργηθεί μία “ψιχουλιαστή” ζύμη αλλά δεν μας πειράζει.

6. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι πιέζοντας καλά με τα χέρια μας ώστε να σχηματίσουμε τη βάση μας.

7.Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα κίτρινο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να προετοιμάσουμε τα υλικά που θα την πλαισιώσουν (εμείς αυτή τη φορά βάλαμε τριμμένα τυριά και τυρί κρέμα, ντομάτα, κολοκυθάκι, φρ. κρεμμύδι, ρόκα, ρίγανη).

Όταν έχουμε βάλει τα υλικά ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά και απολαμβάνουμε!!

συντηγη παρμένη από το υπεροχο Blog https://www.littlehandsblw.com