Light μηλόπιτα

239

Μία light μηλόπιτα είναι το ιδανικό χειμωνιάτικο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.

Λίγο το κρύο, λίγο τα μήλα στο ψυγείο, λίγο η ανάγκη για ένα χειμωνιάτικο γλυκό, η αγαπημένη μας οικογενειακώς light μηλόπιτα ήταν στο φούρνο σε 10 μόλις λεπτά μετά τη στιγμή που αποφάσισα να τη φτιάξω. Όχι μόνο ελαφριά αλλά και πανεύκολη. Δοκίμασέ την!

Light μηλόπιτα με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση

Για ένα μέτριο ταψάκι ή πυρέξ χρησιμοποιώ:

1 μεγάλο ή 2 μικρά μήλα

2 αβγά μεγάλα ή 3 μικρά

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό ολικής και μισό λευκό

2 βανίλιες

120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (προτιμώ το σπορέλαιο στα γλυκά επειδή είναι πιο… διακριτικό από το ελαιόλαδο, μπορείς αν θέλεις να βάλεις μισό μισό)

130 γρ. νερό βρύσης

1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ

κανέλα – λιγότερη ή περισσότερη ανάλογα με το πώς σας αρέσει

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν τα αβγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα και ανακατεύεις απαλά.

Ξεφλουδίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε φέτες.

Εάν το σκεύος σου δεν είναι αντικολλητικό, το βουτυρώνεις ελάχιστα. (Ναι αυτή είναι η μικρή μου παρασπονδία αλλά λίγο βούτυρο ενισχύει το άρωμα αυτή σε αυτή τη light μηλόπιτα.)

Ρίχνεις το μείγμα στο σκεύος και στη συνέχεια απλώνεις από πάνω τα μήλα βυθίζοντάς τα απαλά στο μείγμα.

Ψήνεις στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Tip: Εάν η ελαφριά μηλόπιτα σου φαίνεται άγλυκη, μπορείς να την πασπαλίσεις από πάνω με άχνη ζάχαρη.

Tip: Θέλεις να αυξήσεις την πρωτεΐνη -και τη γεύση- ανά μερίδα; Βάλε στο μείγμα και 1/3 φλ. χοντροσπασμένα καρύδια.