Σαλάτα caprese

1217

Η αποθέωση της απλότητας είναι αυτή η σαλάτα, που αν την παρασκευάσουμε με καλής ποιότητας υλικά (φρέσκια μοτσαρέλα, βιολογικές ντομάτες, θαλασσινό αλάτι και παρθένο ελαιόλαδο), γίνεται αξέχαστο έδεσμα.

Υλικά

  • 600 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες ή χοντροθρυμματισμένη
  • 1 κιλό ντομάτες, σε ροδέλες (ή ντοματίνια, που είναι πολύ νόστιμα – αυτά θα τα κόψουμε στη μέση)
  • 15 – 16 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (ή περισσότερα λεπτόφυλλου), ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια πιατέλα απλώνουμε περιμετρικά τις ροδέλες ντομάτας και βάζουμε στο κέντρο τη μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι, σκορπίζουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.